Gottmer Kinderboeken

Kinderboeken voor iedereen

Pas op voor de Oppasninja!

Timo_voorplat_400Timo en de Oppasninja (verschijnt half juni) is het eerste deel van een nieuwe serie voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Auteur Lisa Boersen, eerder bekroond met de Kinder-en Jeugdprijs Vlaanderen voor haar boek Hotel Tussentijd, schreef een verhaal vol spanning én humor.  Edwin Rhemrev, een internationaal succesvol illustrator/animator, maakte de tekeningen. Bekijk hier een timelapse filmpje.

Lees meer...

Kinderboekengids 2016/2017

cover kinderboekengidsVanaf vandaag kunnen scholen weer gaan bestellen voor de kinderboekencampagnes: de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, Poëzieweek, Nederlandse Kinderjury en De Nationale Voorleeswedstrijd. 

Lees meer...

Mijn broer is een superheld van David Solomons het beste kinderboek in de UK

Mijn broer is een superheld_voorplatGisteravond werd het boek My Brother is a Superhero van David Solomons in Engeland bekroond met de belangrijke Children’s Book of the Year Award.  Met dit debuut versloeg Solomons gevestigde kinderboekenauteurs als JK Rowling, Terry Pratchett en David Walliams. Het boek verscheen in Nederland,  in de vertaling van Linda Broeder, bij uitgeverij Gottmer onder de titel Mijn broer is een superheld.

Lees meer...

Nieuwe druk Gebr. van Ted van Lieshout

Gebr voorplatOnlangs verscheen een nieuwe (8e druk) van de YA-roman van Ted van Lieshout, Gebr. Dit boek verscheen oorspronkelijk in 1996 en is al 20 jaar een hoogtepunt in de Nederlandse jeugdliteratuur.

Lees meer...

Gonnie en vriendjes op tv

Vanaf maandag 2 mei zullen Gonnie en haar vriendjes ook op televisie te zien zijn. De animatie-filmpjes worden iedere werkdag rond 10.30 uur uitgezonden bij RTL Telekids.

Lees meer...
Nieuwsarchief

Leuke tips