Gottmer Kinderboeken

Kinderboeken voor iedereen

Surf!

Surf voorplatOnlangs verscheen de YA-roman Surf! van Chris Vick, een boek dat je vasthoudt tot het einde - net als een monstergolf. Een lezeres op Twitter schrijft: 'Wow super YA'. Lees hier een fragment.

Lees meer...

Wie wordt de nieuwe heksenkoningin?

HavikskruidLees nu het spannende YA-debuut Havikskruid van de succesvolle scenarioschrijfster Irena Brignull. Irena Brignull is onder andere bekend van haar fantastische filmscenario’s voor The Little Prince (2015) en The Boxtrolls (2014). Havikskruid is een magisch verhaal over vriendschap, liefde, jaloezie en trouw.

Lees meer...

Longlist Jan Wolkers Prijs 2016

Aap Beer ZebraAap, beer, zebra op de longlist voor de Jan Wolkers Prijs 2016!

Gisteren is bekendgemaakt dat het boek Aap, beer, zebra van Bette Westera & Henriette Boerendans (ill.) in aanmerking komt voor de Jan Wolkers Prijs 2016. De prijs, een initiatief van het radioprogramma Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant, wordt uitgereikt aan boeken waarin natuur een belangrijke rol speelt.  

Lees meer...

Vlag & Wimpels 2016

logo Vlag en Wimpel 2016Twee boeken van Gottmer zijn woensdag 22 juni j.l. tijdens de MidzomerKinderboekenBorrel in Amsterdam bekroond met een Vlag & Wimpel van de Griffeljury: Suikerspin van Derk Visser - in de categorie vanaf 9 jaar en Van oerknal tot robot van Marc ter Horst en Eliane Gerrits (ill.) - in de categorie informatief.

Lees meer...

Pas op voor de Oppasninja!

Timo_voorplat_400Timo en de Oppasninja is het eerste deel van een nieuwe serie voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Auteur Lisa Boersen, eerder bekroond met de Kinder-en Jeugdprijs Vlaanderen voor haar boek Hotel Tussentijd, schreef een verhaal vol spanning én humor.  Edwin Rhemrev, een internationaal succesvol illustrator/animator, maakte de tekeningen. Bekijk hier een timelapse filmpje of download een vliegtuigbrief.

Lees meer...
Nieuwsarchief

Leuke tips