Gottmer Kinderboeken

Kinderboeken voor iedereen

Wie wordt de nieuwe heksenkoningin?

HavikskruidLees nu het spannende YA-debuut Havikskruid van de succesvolle scenarioschrijfster Irena Brignull. Irena Brignull is onder andere bekend van haar fantastische filmscenario’s voor The Little Prince (2015) en The Boxtrolls (2014). Havikskruid is een magisch verhaal over vriendschap, liefde, jaloezie en trouw.

Lees meer...

Wat jij niet ziet

Wat jij niet ziet voorplatWat jij niet ziet is een prachtige Young Adult roman  van Eric Lindstrom over de 15-jarige Parker Grant, die dan misschien wel blind is, maar zich daar niet door laat afremmen. En al helemaal niet met zich laat sollen. 

Wat jij niet ziet verschijnt eind september, lees hier vast een fragment.

Lees meer...

Voor altijd jong - Kinderboekenweek 2016

embleem kinderboekenweek 2016Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar Opa en oma en het motto luidt 'Voor altijd jong'. Bekijk hier onze boeken voor de Kinderboekenweek.

Lees meer...

Surf!

Surf voorplatOnlangs verscheen de YA-roman Surf! van Chris Vick, een boek dat je vasthoudt tot het einde - net als een monstergolf. Een lezeres op Twitter schrijft: 'Wow super YA'. Lees hier een fragment.

Lees meer...

Longlist Jan Wolkers Prijs 2016

Aap Beer ZebraAap, beer, zebra op de longlist voor de Jan Wolkers Prijs 2016!

Gisteren is bekendgemaakt dat het boek Aap, beer, zebra van Bette Westera & Henriette Boerendans (ill.) in aanmerking komt voor de Jan Wolkers Prijs 2016. De prijs, een initiatief van het radioprogramma Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant, wordt uitgereikt aan boeken waarin natuur een belangrijke rol speelt.  

Lees meer...
Nieuwsarchief

Leuke tips