Hollandia

Alles voor de watersporter

Engelse editie Splitsboek

splicingDe Hollandia uitgave Handboek Splitsen van moderne lijnen van Jan-Willem Polman is nu ook in het Engels vertaald. Splicing modern ropes is verschenen bij de bekende uitgeverij Bloomsbury.
 

Lees meer...

Erratum Leidraad voor het vaarbewijs

leidraadHet aangepaste wijzigingsblad voor de Leidraad voor het Vaarbewijs 10e druk is nu hier te vinden. 

Lees meer...

Nieuwe druk Vaarwijzer Scandinaviƫ en de Oostzee

vaarwijzer scandinavië en de oostzeeOnlangs is de 5e, herziene druk van de Vaarwijzer Scandinavië en de Oostzee verschenen. Deze Vaarwijzer van René Vleut is de eerste in deze beroemde Hollandia serie en nog altijd een van de meest succesvolle. Met deze nieuwe druk kunnen Nederlandse watersporters weer volop de vaargebieden ten noorden en ten oosten van ons land verkennen.

Lees meer...

Het onmisbare kleine splitsboek

Dè Lijnenspecialist Jan-Willem Polman heeft nu een beknopte versie gemaakt van zijn Handboek splitsen van moderne lijnen. In dit praktische en handzame boekje legt hij stap-voor-stap de belangrijkste en meest gebruikte splitsen uit. Een onmisbaar boekje in elke boordbibliotheek.

Jan-Willem Polman geeft naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwe Kleine splitsboek twee maal een gratis workshop tijdens de HISWA. Op zaterdag 19 maart om 12.00 uur en op zondag 20 maart om 16.00 uur.  

Lees meer...

Nieuw: Weer in kaart verschijnt tijdens de HISWA

weer in kaart 3d

Het is niet toevallig dat tijdens de HIswa weer veel nieuwe watersportboeken verschijnen. Dit wordt toch gezien als dé start van het watersportseizoen. En het is een goed moment om je grondig voor te bereiden. Met dit nieuwe boek van meteoroloog Henk Huizinga is dat precies wat je kunt doen. Hij legt in dit boek uit welke informatie je allemaal uit een weerkaart kunt halen. 

Lees meer...
Nieuwsarchief