Hollandia

Alles voor de watersporter

Top 5: Watersportboeken voor in je schoen

Zoek jij nog een Sinterklaaskadootje voor die ene oom die je niet goed kent? Of voor je vader, die zo van zeilen houdt? Of voor je je kleine zusje, die nog niet eens kan lezen? Zoek niet verder! Hier is onze top 5 watersportboeken, voor alle doelgroepen.

Lees meer...

Toertocht: Rondje Randstad

Deze dagtocht voor motorboot en sloep leidt je onder anderen langs de bloemenveiling in Aalsmeer, de kaasmarkt in Gouda, onder de oudste brug van Leiden door, en de haven van Rotterdam in.

Lees meer...

Eerste hulp: Vishaakje in vinger

handboek ehboEr kan vanalles gebeuren aan boord! Heb je ter ontspanning de hengel uitgegooid? Tijdens het vissen komt het regelmatig voor dat er een haakje in de vinger of huid terechtkomt. Dat doet pijn natuurlijk, maar door middel van deze instructie ga je er zo goed mogelijk mee om, zodat je straks weer lekker door kan varen.

Lees meer...

Zwaar weer advies: Ideaal krijg je het nooit

vaarwijzer de noordzeekust

Nergens is de overgang tussen ongeremde natuur en de fijnmazige orde van de menselijke samenleving sterker voelbaar dan in de haven van een stad. Zo ook in de haven van IJmuiden. Michiel Scholtes geeft zwaar weer advies naar aanleiding van zijn ervaring in juist deze haven.

Lees meer...

lezing Tom Blass - Woeste kusten

De Engelse auteur Tom Blass geeft woensdagavond 16 november as een lezing over zijn boek Woeste kusten. Hollandia lezers kunnen hierbij (na inschrijving) GRATIS aanwezig zijn. 

Lees meer...
Nieuwsarchief