Hollandia

Alles voor de watersporter

Nieuwe druk Vaarwijzer Scandinaviƫ en de Oostzee

vaarwijzer scandinavië en de oostzeeOnlangs is de 5e, herziene druk van de Vaarwijzer Scandinavië en de Oostzee verschenen. Deze Vaarwijzer van René Vleut is de eerste in deze beroemde Hollandia serie en nog altijd een van de meest succesvolle. Met deze nieuwe druk kunnen Nederlandse watersporters weer volop de vaargebieden ten noorden en ten oosten van ons land verkennen.

Lees meer...

Het onmisbare kleine splitsboek

Dè Lijnenspecialist Jan-Willem Polman heeft nu een beknopte versie gemaakt van zijn Handboek splitsen van moderne lijnen. In dit praktische en handzame boekje legt hij stap-voor-stap de belangrijkste en meest gebruikte splitsen uit. Een onmisbaar boekje in elke boordbibliotheek.

Jan-Willem Polman geeft naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwe Kleine splitsboek twee maal een gratis workshop tijdens de HISWA. Op zaterdag 19 maart om 12.00 uur en op zondag 20 maart om 16.00 uur.  

Lees meer...

Nieuw: Weer in kaart verschijnt tijdens de HISWA

weer in kaart 3d

Het is niet toevallig dat tijdens de HIswa weer veel nieuwe watersportboeken verschijnen. Dit wordt toch gezien als dé start van het watersportseizoen. En het is een goed moment om je grondig voor te bereiden. Met dit nieuwe boek van meteoroloog Henk Huizinga is dat precies wat je kunt doen. Hij legt in dit boek uit welke informatie je allemaal uit een weerkaart kunt halen. 

Lees meer...

Hollandia op de HISWA Boat Show

hiswa logo kleinZoals elk jaar is Hollandia natuurlijk weer vertegenwoordigd op De HISWA in Amsterdam. Van Woensdag 16 tot en met zondag 20 maart strijkt dit nautisch evenement weer neer in de Rai. De beste voorbereiding van het komende vaarseizoen. Het Zeiltheater in hal 1 is weer ons domein en daar kunt u de hele beurs GRATIS terecht voor een afwisselend programma met premieres, lezingen, films, reisverslagen en praktische workshops. Een mooie gelegenheid om én wat op te steken én Hollandia auteurs in persoon te ontnoeten.

Lees meer...

2de druk voor Handboek Varen op de Waddenzee

Handboek Varen op de Waddenzee 2de drukHet Handboek Varen op de Waddenzee is binnen een jaar 3000 maal over de toonbank gegaan. Een hele mooie prestatie voor een Nederlandstalig watersportboek. Tijd dus voor een tweede druk!

Lees meer...
Nieuwsarchief