Hollandia

Alles voor de watersporter

Hiswa te water

Hiswa te waterDinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september wordt in de Amsterdam Marina de HISWA te water gehouden. Op zaterdag 3 en zondag 4 september geven Henk Huizinga en Vivian Oskam om 13.00 uur lezingen in het drijvende Motorboot Theater bij stand D28. Uiterard is iedereen van harte welkom om aan te sluiten om naar hun interessante verhaal te luisteren.  

Lees meer...

Het zeilboek in een nieuw jasje

Het zeilboek, nieuwe uitgave

Het zeilboek is hét boek dat zowel door zeilscholen als individuele zeilfanaten gebruikt wordt als basis voor instructie. Het boek is nu opnieuw uitgebracht, speciaal voor een nieuwe generatie zeiltalenten in wording.

Lees meer...

Vaarwijzer Belgische binnenwateren

belgisch binnenwaterDe bekende Vaarwijzers worden met regelmaat herzien en bijgewerkt. Nu was het de beurt aan de Vaarwijzer Belgische binnenwateren. Auteur Frank Koorneef heeft veel informatie toegevoegd, aangepast of vervangen zodat de vaarwijzer weer helemaal up-to-date is en je met dit boek weer een rijke gids in handen hebt om het netwerk van Belgische waterwegen te doorkruisen.

Lees meer...

Geheimtaal op het water

alfa bravo charlieNaast alle hypermoderne communicatiemanieren gebruiken schepen tegenwoordig nog steeds de oude én vertrouwde manieren om met elkaar te communiceren. Namelijk met vlaggen, morsecode, het internationale NAVO-spellingsalfabet en via semafoor. Zo kunnen ze - ook als het slecht weer is, bewolkt of als er geen verbinding is - altijd laten weten wat de situatie is. Alfo Bravo Charlie is een prachtig geillustreerd boek voor kinderen waarmee zij al die (geheime) codes kunnen leren.

En wat is er nu leuker dan een taal spreken die maar heel weinig mensen snappen? 

Lees meer...

Engelse editie Splitsboek

splicingDe Hollandia uitgave Handboek Splitsen van moderne lijnen van Jan-Willem Polman is nu ook in het Engels vertaald. Splicing modern ropes is verschenen bij de bekende uitgeverij Bloomsbury.
 

Lees meer...
Nieuwsarchief