Hollandia

Alles voor de watersporter

Vacature: stagiair gezocht

Ben jij geïnteresseerd in publiciteit, online en blogs gecombineerd met lifestyle boeken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Op de afdeling publiciteit van de lifestyle fondsen van uitgeverij Altamira, Becht, Hollandia en Dominicus zijn we op zoek naar een stagiair.

Lees meer...

Voorproefje: een hoofdstuk uit Woeste kusten van Tom Blass

woeste kusten 2D

Het is bijna zo ver: vanaf 15 november ligt Woeste kusten van Tom Blass dan eindelijk in de winkels! In dit boek brengt Tom Blass de vele verhalen over de Noordzee, verzonnen en waar, bij elkaar. Het boek voegt zich naadloos in de Noordzee canon.

Lees meer...

Scheepspraat: Op de verkeerde plek

Iedere maand plaatsen wij een leuke anekdote uit een van onze nautische boeken. Deze week een stukje van Frank Koorneef, auteur van de Vaarwijzer Belgische binnenwateren.

Lees meer...

Auteur Henk Bezemer overleden

4 zomersAfgelopen donderdag 6 oktober is onze auteur Henk Bezemer overleden.

Aan alle reizen komt een einde. Zo ook voor Henk Bezemer. In zijn nawoord van Vier zomers Zeilen staat het volgende toepasselijke citaat: "Naarmate ik dichter bij mijn bestemming kom, verstoort het besef dat de reis ten einde loopt het vredige ritme van mijzelf, de boot en de oceaan." 

Henk leeft voort in zijn levendige verhalen en zijn wijze adviezen hebben nog niets aan kracht ingeboet. Hij zal een blijvende inspiratiebron en baken blijven voor vele zeilers. 

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij dit verlies.

Lees meer...

Schipbreuk in het paradijs

schipbreuk coverHet lijkt een onmogelijke uitkomst van een vakantie, maar het is helaas niet ondenkbaar: in augustus 2014 maken Wilbert van Haneghem en zijn vriendin Marjan een vierdaagse bootreis van Lombok naar Komodo. Midden op zee gaat het mis: hun boot maakt water en dreigt te zinken. 

Lees meer...
Nieuwsarchief