Hollandia

Alles voor de watersporter

Vaarwijzer Belgische binnenwateren

belgisch binnenwaterDe bekende Vaarwijzers worden met regelmaat herzien en bijgewerkt. Nu was het de beurt aan de Vaarwijzer Belgische binnenwateren. Auteur Frank Koorneef heeft veel informatie toegevoegd, aangepast of vervangen zodat de vaarwijzer weer helemaal up-to-date is en je met dit boek weer een rijke gids in handen hebt om het netwerk van Belgische waterwegen te doorkruisen.

Lees meer...

Geheimtaal op het water

alfa bravo charlieNaast alle hypermoderne communicatiemanieren gebruiken schepen tegenwoordig nog steeds de oude én vertrouwde manieren om met elkaar te communiceren. Namelijk met vlaggen, morsecode, het internationale NAVO-spellingsalfabet en via semafoor. Zo kunnen ze - ook als het slecht weer is, bewolkt of als er geen verbinding is - altijd laten weten wat de situatie is. Alfo Bravo Charlie is een prachtig geillustreerd boek voor kinderen waarmee zij al die (geheime) codes kunnen leren.

En wat is er nu leuker dan een taal spreken die maar heel weinig mensen snappen? 

Lees meer...

Engelse editie Splitsboek

splicingDe Hollandia uitgave Handboek Splitsen van moderne lijnen van Jan-Willem Polman is nu ook in het Engels vertaald. Splicing modern ropes is verschenen bij de bekende uitgeverij Bloomsbury.
 

Lees meer...

Erratum Leidraad voor het vaarbewijs

leidraadHet aangepaste wijzigingsblad voor de Leidraad voor het Vaarbewijs 10e druk is nu hier te vinden. 

Lees meer...

Nieuwe druk Vaarwijzer Scandinaviƫ en de Oostzee

vaarwijzer scandinavië en de oostzeeOnlangs is de 5e, herziene druk van de Vaarwijzer Scandinavië en de Oostzee verschenen. Deze Vaarwijzer van René Vleut is de eerste in deze beroemde Hollandia serie en nog altijd een van de meest succesvolle. Met deze nieuwe druk kunnen Nederlandse watersporters weer volop de vaargebieden ten noorden en ten oosten van ons land verkennen.

Lees meer...
Nieuwsarchief