Gottmer Uitgevers Groep

'Uit elkaar' genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs 2020

Uit elkaar voorplatUit elkaar van Bette Westera & Sylvia Weve is een van de genomineerde boeken voor de Woutertje Pieterse Prijs 2020 - de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek dat verscheen tussen 1 januari en 31 december 2019. 

Lees meer...

Cultureel erfgoed in een modern jasje: het allereerste prentenboek over Anansi!

Op woensdag 26 februari verschijnt Anansi de spin en de gulzige tijger, het eerste deel van een nieuwe serie over de ondeugende spin uit de West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische volksverhalen. Anansi weet jong en oud al generaties lang te boeien, maar een moderne, frisse uitgave voor jonge kinderen ontbrak. Tot nu!

Lees meer...

Ons kasteel aan zee

Ons kasteel aan zee28 februari verschijnt het nieuwe boek van Lucy Strange, Ons kasteel aan zee. Een bijzonder verhaal over stormen, geheime tunnels en zeemonsters, dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar debuut, Het geheim van het Nachtegaalbos (Vlag & Wimpel 2018), verschijnt tegelijkertijd in een midprice-editie. Lees hier vast een fragment uit Ons kasteel aan zee en download de lesbrief.

Lees meer...

Drie boeken van Gottmer op de Kinderjury Tiplijst

Logo Kinderjury 2020Drie boeken van Gottmer zijn geselecteerd voor de Kinderjury Tiplijst: Uit elkaar van Bette Westera & Sylvia Weve, Toen het oorlog was, 1939-1945 van Annemiek de Groot e.a. en Ottilie en de drochtenjagers van Rhiannon Williams.

Lees meer...

Toen het oorlog was, 1939-1945

Toen het oorlog was, 1939-1945Toen het oorlog was, 1939-1945 is een informatief kinderboek (10+) dat niet alleen het internationale verloop van de Tweede Wereldoorlog behandelt, maar ook allerlei facetten van de situatie in Nederland beschrijft. Een boek dat op geen enkele boekenplank mag ontbreken! Nu met gratis te downloaden lesmateriaal.

Lees meer...
Nieuwsarchief