Gottmer Uitgevers Groep

Max Velthuijs-prijs 2019 voor Sylvia Weve

Sylvia Weve

Hoera voor Sylvia! Zij ontving de Max Velthuijsprijs!

De Max Velthuijs-prijs voor kinderboekenillustraties 2019 is toegekend aan Sylvia Weve. Deze driejaarlijkse oeuvreprijs werd uitgereikt op donderdag 19 september 2019 op een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Voor uitgeverij Gottmer illustreerde Sylvia Weve vele uitgaven, waaronder Doodgewoon en Zo kreeg Midas ezelsoren.

Foto: Chris van Houts

Lees meer...

Familliefilm Kapsalon Romy 2 oktober in bioscoop

Kapsalon Romy filmeditieDe verfilming van Kapsalon Romy van Tamara Bos ging op 2 oktober 2019 in première in de bioscoop. Internationaal sleepte de film al vele prijzen in de wacht, waaronder die van Beste Verfilming van een Jeugdboek tijdens de Frankfurter Buchmesse 2018. Zojuist verscheen de filmeditie van het boek.

Lees meer...

'Wolfje wil naar huis' wint Sardes Leespluim september 2019

Wolfje wil naar huis van Rachel Bright en Jim Field wint de Sardes Leespluim van de maand september! De jury over het boek: '‘Wolfje wil naar huis’ is een rijk en ontroerend boek, dat ook door het grote formaat goed te lezen is met peuters en kleuters.' Van het sterduo Rachel Bright en Jim Field verschenen ook De leeuw in de muis en Twee vechtende eekhoorntjes.

Lees meer...

Humberto Tan schrijft kinderboek 'Pirouette in Paramaribo'

Zojuist maakt De Nieuwe Kerk Amsterdam bekend dat journalist en presentator Humberto Tan een bijzonder kinderboek heeft geschreven bij uitgeverij Gottmer. Humberto Tan schreef dit inspirerende verhaal ter gelegenheid van De Grote Suriname-tentoonstelling, die vanaf 5 oktober 2019 in De Nieuwe Kerk Amsterdam te bewonderen is. 

Lees meer...

Van T. rex tot tandjesgras

Van T. rex tot tandjesgrasNaturalis en Gottmer Kinderboeken publiceerden Van T. rex tot tandjesgras, een familieboek door Jan Paul Schutten over de schatten van Naturalis en de natuur, met illustraties van Wendy Panders. Nu in de boekhandel. 

Lees meer...
Nieuwsarchief