Gottmer Uitgevers Groep

Gouden Griffel én Gouden Penseel 2020 voor Uitgeverij Gottmer

Aan de vooravond van de 66ste Kinderboekenweek is bekend gemaakt dat de felbegeerde Gouden Griffel én Gouden Penseel gewonnen zijn door onze Gottmer-auteurs Bette Westera en Yvonne Jagtenberg.
Wij zijn door het dolle heen met dit uitzonderlijke nieuws en zo trots als een pauw op onze auteurs! Bette en Yvonne, van harte proficiat! 

Lees meer...

Paul Biegel: een schatkist vol sprookjes en avonturen

Drie boeken BiegelVanaf woensdag 23 september zijn de eerste drie titels van Paul Biegel in een nieuwe uitvoering in de boekhandel verkrijgbaar: De kleine kapitein, Het sleutelkruid en Nachtverhaal.

Lees meer...

'Darius de grote is niet oké' is Beste Boek voor Jongeren 2020!

Darius de Grote is niet oké is de winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2020 (vertaald). Het nieuws werd zojuist bekendgemaakt in op Radio 3FM. Een vijfkoppige jongerenjury koos dit boek als winnaar nadat een voorselectie van vijf boeken per categorie was samengesteld door een vakjury. Gefeliciteerd Adib Khorram en vertaler Tjalling Bos met deze prachtige prijs!

 

Lees meer...

Overzicht gewonnen Zilveren Griffels, Zilveren Penselen en Vlag & Wimpels 2020


Een prijzenregen voor Gottmer Kinderboeken! Vandaag maakte de CPNB bekend welke titels er dit jaar door de Griffel- en Penseeljury zijn bekroond. Gottmer Kinderboeken viel maar liefst zeven keer in de prijzen!

Lees meer...

Vlag & Wimpel van de Griffeljury voor Drama Queen van Derk Visser

De laatste winnaars zijn bekend. En vandaag heffen wij ons glas op Derk Visser, die in de categorie twaalf tot vijftien jaar een Vlag & Wimpel van de Griffeljury krijgt toegekend voor zijn innemende boek Drama Queen.

Lees meer...
Nieuwsarchief