Actueel

Het raadsel met goud

Buitenlandse rechten Het raadsel van alles wat leeft verkocht aan 6 landen


De rechten van Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel van Jan Paul Schutten en Floor Rieder zijn in de afgelopen maanden verkocht aan zes landen. Dat aantal zal in de komende maanden nog groeien, vooral nu binnenkort de Engelse vertaling verschijnt.


Het spectaculaire non-fictieboek voor kinderen won in 2014 zowel de Gouden Griffel als het Gouden Penseel. Ook in het buitenland gooit Het raadsel hoge ogen. In Duitsland is het verkozen tot ‘Wissensbuch des Jahres 2014’ in de categorie Perspektive (beste wetenschapsboek voor kinderen) en bekroond met de ‘Luchs des Monats Jugendliteraturpreis’ van december 2014, uitgereikt door Die Zeit.  Het boek is ook genomineerd voor het ‘Wissenschaftsbuch des Jahres’ in de categorie Junior-Wissensbücher in Oostenrijk. Naast de Duitse rechten zijn de Engelstalige rechten (wereldwijd) verkocht aan de Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster. Ook in Polen, Frankrijk, Noorwegen en Rusland zal het boek binnenkort verschijnen.

 

 

De kinderboeken van Gottmer doen het in algemene zin goed in het buitenland. Gottmer mag zich na de afgelopen Frankfurter Buchmesse verheugen in een groeiende belangstelling. Zo zijn o.a. de Duitse rechten van Nul is een raar getal van Henriëtte Boerendans en Hé aardbewoner! van Marc ter Horst verkocht en zal Boer Boris in Denemarken en Duitsland verschijnen. Voor diverse andere projecten lopen de onderhandelingen nog.

 

 Jan Paul Schutten & Floor Rieder (ill), Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel, ISBN 9789025753467,  € 24,95 | Meer informatie

 

Lees ook: