Gottmer_logo_75jaar_125

Wie is er niet groot geworden met Rupsje Nooitgenoeg of Dikkie Dik? Uitgeverij Gottmer viert dit najaar uitbundig haar 75-jarig bestaan:

 

 

De geschiedenis

Driekwart eeuw geleden, in 1938, startte de oprichter Johannes Hendricus Gottmer uiteraard met een veel kleiner bedrijf. Al snel wist hij echter van de uitgeverij een bloeiend bedrijf te maken met succesvolle titels van o.a. Nobelprijswinnares Pearl S. Buck en streekromanauteurs als Jannetje Visser-Roosendaal en Henny Thijssing-Boer.  In 1950 wist Gottmer een unieke licentie van het Vaticaan te verwerven voor de uitgave van het Breviarium Romanum. In de jaren ’60 en ’70 verschenen de boeken van Toon Kortooms, de eerste Dominicus-reisgidsen, alsmede de eerste prentenboeken, waaronder die van de nog altijd razend populaire Rupsje Nooitgenoeg en Dikkie Dik. Met De Grijze Jager-serie voor de jeugd heeft Gottmer recentelijk wederom groot succes geboekt.

Cees van Wijk (directeur van Gottmer van 1982 tot 2011 - zie tijdlijn onderaan deze pagina) schreef een korte, geïllustreerde, terugblik.

 

 

Klassiekers van Gottmer voor maar € 7,50

Dit najaar selecteert Gottmer uit deze rijke uitgeefgeschiedenis tien klassiekers, waaronder Wij gaan op berenjacht (Michael Rosen & Helen Oxenbury), De kracht van echte mannen (David Deida) en Solo (Tania Aebi). De 10 jubileumtitels zullen eind september in een speciale editie verschijnen voor de ‘vooroorlogse’ prijs van € 7,50.

Blader hier door onze jubileumaanbieding.

Het jubileum van de uitgeverij zal daarnaast worden opgeluisterd met grote prijsvragen voor lezers, sponsoring van het (voor)leesbevorderingsproject de VoorleesExpress en een tijdelijke popup-store in het centrum van Haarlem (i.s.m. boekhandel De Vries).

 

 

Promotiemateriaal

Promotiemateriaal in de vorm van affiches, tassen, backcards en flyers is ruim beschikbaar.

 

Op zaterdag 14 september a.s. wordt het 75-jarig jubileum van Gottmer gevierd met een groots feest voor vrienden en relaties.

 

 

Alle geplande acties in de boekhandels, online en met de Voorlees Express worden via deze website gecommuniceerd.

Voor meer informatie: info@gottmer.nl of 023-5411190.

Gottmer_tijdlijn_650

Tijdlijn Gottmer 1938-2013

Download de tijdlijn