andalusiëDe zon op je huid, je voeten in het zand. Flamenco en tapas. Muziek, dans, eten, het is in Andalusië niet iets voor speciale gelegenheden. Het hoort min of meer bij het dagelijks leven.

 

Unieke bezienswaardigheden

Andalusië is een gebied met unieke bezienswaardigheden. Neem bijvoorbeeld de wereldberoemde Alhambra en andere schitterende paleizen uit Duizend-en-een-nacht. Voor die indrukwekkende erfenis uit de Moorse periode moet je naar de hoofdstad Sevilla en de steden Granada en Córdoba.


Wandel door sfeervolle oude wijken, geniet op een terrasje of in een van de tapasbars. Bezichtig grandioze monumenten die de hoofdstad te danken heeft aan haar centrale rol in de Spaanse Gouden Eeuw. 

 

Nationaal Park Sierra Nevada

En wie even iets anders wil dan monumentale hoogstandjes, steden en charmante pueblos blancos, de witte dorpen, kan ontspannen in de prachtige natuur. Nummer één is Nationaal Park Sierra Nevada, met ruim 3000 meter hoge bergen.

 

Deze reisgids helpt je met uitgebreide informatie, stadsplattegronden en achtergrondverhalen Andalusië te ontdekken. 

Hans Zaglitsch en Linda O'Bryan hebben een voorkeur voor Spaanstalige reisbestemmingen. Voor Dominicus schreven ze ook Costa Rica.

 

Linday O'Bryan en Hans Zaglitsch, Andalusië, ISBN 9789025755287, € 19,95 | meer informatie en bestellen