Uitgeverij Gottmer en Nosy Crow publiceren een gratis e-book voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar met heldere en toegankelijke uitleg over het coronavirus (COVID-19). Het e-book is voorzien van de karakteristieke illustraties van Axel Scheffler.

Lees meer...

Coco kan het! geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen, is verkozen tot Prentenboek van het jaar 2021. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen, die in de ochtend van woensdag 20 januari 2021 landelijk worden gestart met Het Nationale Voorleesontbijt. 

Lees meer...

E-book kleinVan een groot aantal series verlaagde Gottmer de prijs van het e-book van het eerste deel naar € 1,99. O.a. deel 1 van De Grijze Jager, Broederband en Geek girl zijn nu tegen deze voordeelprijs te downloaden. Maak nu een start met de serie die je altijd al wilde lezen!

Lees meer...

Na de nieuw ingevoerde maatregelen omtrent het corona-virus (dd. 23 maart 2020) hebben wij helaas moeten besluiten dat de Grijze Jager Dag op 23 mei 2020 niet door kan gaan. Of we de Grijze Jager Dag verplaatsen naar een andere datum of naar volgend jaar, moeten we nog besluiten

Lees meer...

Gottmer voor thuis

26 mrt. 2020 14:52:50

Net als heel veel andere (kinder)boekenliefhebbers proberen wij het thuisblijven zo leuk mogelijk te maken. Deze blogpagina zullen we de aankomende periode blijven vullen met allerlei (voorlees)filmpjes, winacties, knutsel- en kleurtips, interviews met schrijvers en illustratoren, voorpublicaties, links naar leuke websites, en nog veel meer!

Lees meer...

Wat niet in de safarigids van je ouders staatNu in de (online) boekhandel: Wat niet in de safarigids van je ouders staat: het ultieme weetjesboek voor wie op safari gaat in de Afrikaanse bush of voor wie gewoon graag leest over wilde dieren. Tweevoudig Zilveren Griffel-winnares Joukje Akveld verbleef diverse keren gedurende langere tijd in Afrika om o.a. dit boek te maken, de prachtige foto's zijn van Ariadne van Zandbergen.

Lees meer...

Uit elkaar voorplatUit elkaar van Bette Westera & Sylvia Weve is een van de genomineerde boeken voor de Woutertje Pieterse Prijs 2020 - de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek dat verscheen tussen 1 januari en 31 december 2019. 

Lees meer...

Onlangs verscheen het prentenboek Anansi de spin en de gulzige tijger, het eerste deel van een nieuwe serie over de ondeugende spin uit de West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische volksverhalen. Anansi weet jong en oud al generaties lang te boeien, maar een moderne, frisse uitgave voor jonge kinderen ontbrak. Tot nu!

Lees meer...

Ons kasteel aan zee

17 feb. 2020 16:02:49

Ons kasteel aan zeeNu in de boekhandel: het nieuwe boek van Lucy Strange, Ons kasteel aan zee. Een bijzonder verhaal over stormen, geheime tunnels en zeemonsters, dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar debuut, Het geheim van het Nachtegaalbos (Vlag & Wimpel 2018), verschijnt tegelijkertijd in een midprice-editie. Lees hier vast een fragment uit Ons kasteel aan zee en download de lesbrief.

Lees meer...

Logo Kinderjury 2020Drie boeken van Gottmer zijn geselecteerd voor de Kinderjury Tiplijst: Uit elkaar van Bette Westera & Sylvia Weve, Toen het oorlog was, 1939-1945 van Annemiek de Groot e.a. en Ottilie en de drochtenjagers van Rhiannon Williams.

Lees meer...