Aan de vooravond van de 66ste Kinderboekenweek is bekend gemaakt dat de felbegeerde Gouden Griffel én Gouden Penseel gewonnen zijn door onze Gottmer-auteurs Bette Westera en Yvonne Jagtenberg.
Wij zijn door het dolle heen met dit uitzonderlijke nieuws en zo trots als een pauw op onze auteurs! Bette en Yvonne, van harte proficiat! 


Lees meer...

Drie boeken BiegelVanaf woensdag 23 september zijn de eerste drie titels van Paul Biegel in een nieuwe uitvoering in de boekhandel verkrijgbaar: De kleine kapitein, Het sleutelkruid en Nachtverhaal.

Lees meer...

Darius de Grote is niet oké is de winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2020 (vertaald). Het nieuws werd zojuist bekendgemaakt in op Radio 3FM. Een vijfkoppige jongerenjury koos dit boek als winnaar nadat een voorselectie van vijf boeken per categorie was samengesteld door een vakjury. Gefeliciteerd Adib Khorram en vertaler Tjalling Bos met deze prachtige prijs!

 

Lees meer...


Een prijzenregen voor Gottmer Kinderboeken! Vandaag maakte de CPNB bekend welke titels er dit jaar door de Griffel- en Penseeljury zijn bekroond. Gottmer Kinderboeken viel maar liefst zeven keer in de prijzen!


Lees meer...

De laatste winnaars zijn bekend. En vandaag heffen wij ons glas op Derk Visser, die in de categorie twaalf tot vijftien jaar een Vlag & Wimpel van de Griffeljury krijgt toegekend voor zijn innemende boek Drama Queen.

Lees meer...

Vandaag, dag 3 van de prijsuitreiking van CPNB, juichen wij voor Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld en Liesbeth Rosendaal. Patsboem Educatief wint een Zilveren Griffel voor Toen het oorlog was, 1939-1945

Lees meer...

Op woensdag 26 augustus, dag 2 van deze prijzenregen, verrast het CPNB een aantal auteurs met een Zilveren Griffel of een Zilveren Penseel! En vandaag is het bij Gottmer drie keer feest! Yvonne Jagtenberg wint een Zilveren Penseel voor Hup Herman! en Daan Remmerts de Vries en Bette Westera kregen allebei een Vlag & Wimpel toegekend door de Griffeljury.

Lees meer...

Op de eerste dag van de uitreikingsweek van de Zilveren Griffels, Penselen en Vlag & Wimpels van 2020 is het meteen raak: dubbel feest voor Gottmer! Met hun schitterende boek Uit elkaar winnen Bette Westera en Sylvia Weve een Zilveren Griffel én een Zilveren Penseel. 

Lees meer...

Boer Boris heeft het heet!

16 jul. 2020 09:00:00

Boer Boris heeft het heetAl meer dan 10.000 exemplaren verkocht! In Boer Boris heeft het heet!, het 13e deel in de serie, zijn Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman (weer) in grootse vorm. Iedereen heeft het heet op de boerderij van Boer Boris. Er moet gauw iets gebeuren, want anders smelten de schapen!

Lees meer...

Vanaf 1 juli 2020 zullen de prentenboeken (leeftijd tot 6 jaar) van Yvonne Jagtenberg bij Uitgeverij Gottmer worden uitgegeven. Een nieuw absurdistisch prentenboek van Yvonne Jagtenberg zal in de loop van 2021 bij Gottmer verschijnen. Lees meer...