Nationale Voorleesdagen 2020

16 jan. 2020 10:52:58

Nationale Voorleesdagen 2020Van 22 januari t/m 1 februari 2020 vinden De Nationale Voorleesdagen weer plaats! Met deze campagne, die landelijk start met Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 22 januari, wil men het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen stimuleren. Van Gottmer zijn drie titels geselecteerd voor de Prentenboeken Top Tien!

Lees meer...

De nieuwe editie van het ANWB cursusboek Klein Vaarbewijs I + II is verschenen bij Hollandia. Met dit boek in de hand kan iedere watersporter zich optimaal voorbereiden op het nieuwe vaarseizoen mét vaarbewijs op zak.

Lees meer...

Onverwacht

2 jan. 2020 15:53:08

OnverwachtVeronica Clarke heeft een perfect leven: ze is mooi, populair, slim. En zwanger. Onbedoeld. Na lang nadenken kiest ze voor een abortus. Maar de enige manier waarop ze legaal een abortus kan krijgen is een roadtrip maken naar New Mexico. Onverwacht van Jenni Hendriks & Ted Caplan verschijnt half februari 2020. Lees hier vast een fragment.

Lees meer...

Grijze Jager Dag 2020

4 dec. 2019 16:33:45

De Grijze Jager Dag zal plaatsvinden op zaterdag 23 mei 2020 in Archeon. In dat weekend verschijnt ook het nieuwste boek van John Flanagan 'Broederband 8 - De terugkeer van de Temujai'. Koop nu je toegangskaarten.

Lees meer...

Uit elkaar

25 nov. 2019 17:30:32

Uit elkaar Uit elkaar: een prachtige bundel vol gedichten over liefde die overging van het veelbekroonde duo Bette Westera en Sylvia Weve. Soms hoopvol, soms schrijnend, maar altijd gevoelig en origineel: de gedichten in dit boek weten stuk voor stuk te troosten, te ontroeren en te verrassen.

Lees meer...

Eens per jaar worden tijdens een grootschalig literair festival in het Chinese Shenzhen de tien beste kinderboeken van het jaar gekozen. Afgelopen zaterdag werd bekendgemaakt dat Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten en Floor Rieder een van de gelukkige winnaars is van de ‘Top Tien Kinderboeken van het Jaar 2019’.Lees meer...

Een intens verhaal: Het vuur in mij

25 okt. 2019 13:59:14

Het vuur in mijZojuist verscheen Het vuur in mij, het debuut van Erin Stewart over Ava Lee die alles heeft verloren in een vreselijke huisbrand. Het is een zeldzaam intens verhaal dat binnenkomt als een mokerslag en tot tranen roert maar je ook af en toe hardop laat lachen. 

Lees meer...

Nieuw: 'Coco kan het!'

21 okt. 2019 16:26:54

'Inmiddels ben ik zelf ook een mama-vogel en mijn eigen dochter heet Coco. Één keer maak ik een boek voor haar. En dat is nu dit boek Coco kan het! geworden.' Het nieuwste prentenboek van bejubeld illustrator Loes Riphagen is zojuist verschenen: Coco kan het!. Een prachtig verhaal over een aarzelend babyvogeltje, een wijze moeder en piepklein duwtje inde goede richting...

Lees meer...

Wit konijn / rode wolfWit konijn / Rode wolf van Tom Pollock, vertaald door Esther Ottens, is de winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2019 (vertaald). Een vijfkoppige jongerenjury koos dit boek als winnaar nadat een voorselectie van vijf boeken per categorie was samengesteld door een vakjury.

Lees meer...

Sylvia Weve

Hoera voor Sylvia! Zij ontving de Max Velthuijsprijs!

De Max Velthuijs-prijs voor kinderboekenillustraties 2019 is toegekend aan Sylvia Weve. Deze driejaarlijkse oeuvreprijs werd uitgereikt op donderdag 19 september 2019 op een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Voor uitgeverij Gottmer illustreerde Sylvia Weve vele uitgaven, waaronder Doodgewoon en Zo kreeg Midas ezelsoren.

Foto: Chris van Houts

Lees meer...