Vanaf 1 juli 2020 zullen de prentenboeken (leeftijd tot 6 jaar) van Yvonne Jagtenberg bij Uitgeverij Gottmer worden uitgegeven. Een nieuw absurdistisch prentenboek van Yvonne Jagtenberg zal in de loop van 2021 bij Gottmer verschijnen. Lees meer...

Het verlangen van de prins

16 jun. 2020 12:04:39

Een razendspannend kinderboek vol mysteries over Lode, een geheimzinnig schip en een vloek… Nu te koop in de (online) boekhandel! Het nieuwste boek van meesterverteller Marco Kunst, met de sfeervolle illustraties van Marieke Nelissen.  Vanaf 9 jaar.

Lees meer...

Paul BiegelMet veel trots presenteert uitgeverij Gottmer zich als de nieuwe uitgever van zesvoudig Griffel-winnaar Paul Biegel. In het najaar van 2020, vlak voor de Kinderboekenweek, verschijnen de eerste titels uit zijn omvangrijke oeuvre in een nieuwe uitvoering.

Lees meer...

De superwonderlijke reis van FreddieKlaar voor de start? De superwonderlijke reis van Freddie begint hier! De wereld van de elfjarige Freddie staat na de dood van zijn oma geheel op zijn kop. Zijn biologische vader blijkt nog te leven en samen met zijn beste vrienden Ben en Charlie gaat Freddie naar hem op zoek.

Lees meer...

Boer Boris heeft het heet!

3 jun. 2020 09:00:00

Boer Boris heeft het heetDe nieuwe Boer Boris is er! Nu in de boekhandel: Boer Boris heeft het heet! Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman zijn (weer) in grootse vorm in dit 13e deel van de Boer Boris-serie. Iedereen heeft het heet op de boerderij van Boer Boris. Er moet gauw iets gebeuren, want anders smelten de schapen!

Lees meer...

Darius de Grote is niet oké maakt kans op de titel het Beste Boek voor Jongeren 2020! Gefeliciteerd Adib Khorram en vertaler Tjalling Bos met deze nominatie! 

Lees meer...

Toen het oorlog was, 1939-1945 is een van de drie genomineerde titels van de Kinderjury in de categorie 10 t/m 12 jaar! Tijdens de Stemweek van de Kinderjury hebben duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar gestemd op hun favoriete boeken. Gefeliciteerd Annemiek de Groot, Liesbeth Rosendaal, Roos Jans en Juul Lelieveld van Patsboem! educatief en Irene Goede (ill.)! 

Lees meer...

Teckel Tom-kleurplaatactie

6 mei 2020 11:57:47

Kleurplaatactie: win een Teckel Tom-boekenpakket!

Wij vroegen Teckel Tom of hij de jury wilde zijn voor onze kleurplaatactie. Nou en of! Download hier de 'Pak die bal, Teckel Tom!'-kleurplaat. Kleur hem zo mooi mogelijk in en stuur hem op naar Uitgeverij Gottmer, t.a.v. Teckel Tom, Postbus 317, 2000 AH Haarlem (vergeet niet je emailadres te vermelden!).

Lees meer...

Uitgeverij Gottmer en Nosy Crow publiceren een gratis e-book voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar met heldere en toegankelijke uitleg over het coronavirus (COVID-19). Het e-book is voorzien van de karakteristieke illustraties van Axel Scheffler.

Lees meer...

Toen het oorlog was, 1939-1945

22 apr. 2020 10:27:15

Toen het oorlog was, 1939-1945Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Bij Gottmer verscheen het boek Toen het oorlog was, 1939-1945, een informatief kinderboek (10+) dat niet alleen het internationale verloop van de Tweede Wereldoorlog behandelt, maar ook allerlei facetten van de situatie in Nederland beschrijft. Een boek dat op geen enkele boekenplank mag ontbreken! Nu met gratis te downloaden lesmateriaal.

Lees meer...