plastic soup surfer

Plastic Soup Surfer is het bijzondere verhaal van bioloog en kunstenaar Merijn Tinga, die in actie komt om aandacht te vragen voor het wereldwijde plasticprobleem. Zijn opmerkelijke reis begon op het strand van Noordwijk en mondt uit in een strijd tegen het hele systeem. Vanaf nu in de winkels!

Lees meer...

Vandaag is bekendgemaakt dat schrijver en illustrator Eric Carle zondag op 91-jarige leeftijd is overleden. ⁠Hij maakte meer dan zeventig kinderboeken, maar is vooral bekend van Rupsje Nooitgenoeg. Dit iconische prentenboek staat nog altijd bij veel mensen in de kast.⁠

Lees meer...

Kom naar het Grijze Jager Kamp

9 mei 2021 17:09:43

Een zomerkamp, waar je net als Will uitverkoren wordt om Grijze Jager te worden en het ene avontuur na het andere beleeft. Deze kans mogen Grijze Jager fans niet aan zich voorbij laten gaan!

Lees meer...

viruswereld

Verschijnt binnenkort! Viruswereld: Over snot en superspeaders

Een piepklein virus kan de hele wereld in zijn greep houden. Maar wat zijn virussen nou eigenlijk precies? Waar komen ze vandaan, hoe werken ze en hoe kunnen we ze bestrijden? De antwoorden daarop zijn niet eenvoudig. Marc ter Horst geeft ze in Viruswereld: Over snot en superspreaders. 

Lees meer...

barbecueOnze bestsellerauteur Rukmini Iyer is terug met De groene barbecue! Perfect voor het lekkere zomerweer om samen buiten te koken en te eten. Dus steek die barbecue aan en geniet van de zomer op je bord met deze 75 heerlijke vega en vegan gerechten. 

Lees meer...

Tien jaar Tom Groot

28 apr. 2021 17:00:09


Ongelooflijk! Tom Groot bestaat al 10 jaar. Echt waar! In die tien jaar zijn er al 17 delen verschenen in deze successerie. Tijdens dit feestelijke jubileum zullen we deze blogpagina steeds blijven vullen met leuke nieuwtjes en acties. 
Lees meer...

Nieuw - Groot Biegel sprookjesboek

26 apr. 2021 14:18:00

groot biegel sprookjesboekHet Groot Biegel sprookjesboek is verschenen! Koop hem nu bij jouw lokale boekhandel. 

In deze verhalenbundel zijn 30 van Paul Biegels allermooiste verhalen verzameld. Het Groot Biegel sprookjesboek is met zijn heerlijke sprookjes en prachtige illustraties dan ook een waar genot om voor te lezen. Of om zelf te lezen natuurlijk!

Lees meer...

Toen het oorlog was, 1939-1945

18 apr. 2021 10:27:15

Toen het oorlog was, 1939-1945Vorig jaar vierden we 75 jaar vrijheid. Bij Gottmer verscheen het boek Toen het oorlog was, 1939-1945 (bekroond met de Zilveren Griffel 2020). Dit informatieve kinderboek (10+) behandelt niet alleen het internationale verloop van de Tweede Wereldoorlog, maar beschrijft ook allerlei facetten van de situatie in Nederland. Een boek dat op geen enkele boekenplank mag ontbreken! Op deze webpagina vind je allerlei extra materiaal  gratis te downloaden lesmateriaal, een quiz en een kijkkaart.

Lees meer...

Waar is Willem?

5 apr. 2021 15:14:39

Omslag Waar is Willem?Koning Willem-Alexander vind je overal: op de tribune bij de Olympische Spelen, in de Gouden Koets op Prinsjesdag of samen met zijn Máxima op staatsbezoek in Japan. En nu heeft hij ook zijn eigen zoekboek!

Lees meer...

Grijze Jager Dag 2021 gaat niet door

30 mrt. 2021 10:48:34

Helaas zal de Grijze Jager Dag 2020 op zaterdag 23 mei niet doorgaan i.v.m. de maatregelen omtrent het corona-virus. 

Lees meer...