Kapsalon Romy filmeditieDe verfilming van Kapsalon Romy van Tamara Bos gaat op 2 oktober 2019 in première in de bioscoop. Internationaal sleepte de film al vele prijzen in de wacht, waaronder die van Beste Verfilming van een Jeugdboek tijdens de Frankfurter Buchmesse 2018. Zojuist verscheen de filmeditie van het boek.

Lees meer...

Wolfje wil naar huis van Rachel Bright en Jim Field wint de Sardes Leespluim van de maand september! De jury over het boek: '‘Wolfje wil naar huis’ is een rijk en ontroerend boek, dat ook door het grote formaat goed te lezen is met peuters en kleuters.' Van het sterduo Rachel Bright en Jim Field verschenen ook De leeuw in de muis en Twee vechtende eekhoorntjes.

Lees meer...

Zojuist maakt De Nieuwe Kerk Amsterdam bekend dat journalist en presentator Humberto Tan een bijzonder kinderboek heeft geschreven bij uitgeverij Gottmer. Humberto Tan schreef dit inspirerende verhaal ter gelegenheid van De Grote Suriname-tentoonstelling, die vanaf 5 oktober 2019 in De Nieuwe Kerk Amsterdam te bewonderen is. 

Lees meer...

Van T. rex tot tandjesgras

20 aug. 2019 11:49:48

Van T. rex tot tandjesgrasNaturalis en Gottmer Kinderboeken publiceerden Van T. rex tot tandjesgras, een familieboek door Jan Paul Schutten over de schatten van Naturalis en de natuur, met illustraties van Wendy Panders. Nu in de boekhandel. 

Lees meer...

Elvy #3Licht, camera, actie! Na hun vlogavontuur in Londen wordt Elvy's BFF Kate gecast voor een film. En niet zomaar een, want de opnames zijn in Italië... Het derde deel van de boekenserie van Jill Schirnhofer 'Elvy's eigen wereld' ligt nu in de boekwinkel: Elvy's eigen wereld - So bella. De bioscoopfilm over Elvy was in 2018 een grote hit en is nu ook op Netflix te zien!

Lees meer...

Sticker Griffels & PenselenEen prijzenregen voor Gottmer Kinderboeken! Vandaag maakte de CPNB bekend welke titels er dit jaar door de griffel- en penseeljury zijn bekroond. Gottmer Kinderboeken viel maar liefst negen keer in de prijzen! Kijk hier voor het overzicht.

 

Lees meer...

Vos is een boef_voorplatDe Sardes-Leespluim van de maand juni gaat naar het boek Vos is een boef van Daan Remmerts de Vries. UIt het juryrapport: 'Sfeervolle, lichte en vaak grappige tekeningen in een aquarelomlijsting maken het verhaal ondanks de zware beschuldigingen luchtig.'

Lees meer...

De ValentinesDe Valentines is de langverwachte nieuwe meidenserie van bestseller-auteur Holly 'Geek girl' Smale. Deel #1, Licht, camera, liefde, is vanaf eind mei in de boekhandel verkrijgbaar. Lees hier vast een fragment.

Lees meer...

Hoera! Aadje Piraatje 10 jaar

25 apr. 2019 17:11:06

In 2009 creëerden Marjet Huiberts en Sieb Posthuma een schattig en iconisch piraatje dat duizenden harten veroverde. Nu, 10 jaar later, verschijnt de verzamelbundel Aadje Piraatje - Een vat vol verhalen. 

Lees meer...

Prentenboek Top Tien 2020

23 apr. 2019 12:28:19

logo Nationale Voorleesdagen 2020Elk jaar kiest een jury van jeugdbibliothecarissen de tien mooiste boeken uit het complete aanbod van prentenboeken die in het voorgaande jaar verschenen. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat deze Prentenboek Top Tien volop in de aandacht. In 2020 staan er maar liefst drie Gottmer-titels in de Top Tien!

Lees meer...