Haarlem, november 2020

  

 

Uitgeverij Gottmer is bijzonder trots dat het prachtige prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen verkozen is tot Prentenboek van het Jaar 2021. Wij vinden het dan ook geweldig dat het boek begin 2021 volop in de schijnwerpers staat en er in het hele land uit voorgelezen wordt en op scholen en bibliotheken gebruikt gaat worden voor allerlei leuke leesbevorderingsprojecten.

 

 

 

 

 

 

Wat wij liever niet willen - en wat auteursrechtelijk ook niet is toegestaan - is dat de gehele inhoud van het boek op internet gaat rondzwerven. Daarom hebben wij een aantal spelregels opgesteld over wat wel en niet mag. Die kunt u op de pagina’s hieronder vinden. We hebben een aantal illustraties geselecteerd waarmee u zo aan de slag kunt gaan. Via de WeTransferlink kunt u het beschikbare materiaal downloaden. 

Spelregels over het gebruiken van tekst en illustraties uit

Coco kan het! – Prentenboek van het Jaar 2021

  

  • Gedurende de voorleesmaanden januari, februari en maart 2021 mag u kosteloos en uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden een educatief project rondom het boek bedenken en uitvoeren.

 

  • Voor de diverse projecten die in het kader van de Voorleesmaanden van start zullen gaan, hebben wij een aantal illustraties digitaal beschikbaar. U kunt deze bestanden via bijgaande WeTransferlink downloaden. Het is niet toegestaan om meer of andere afbeeldingen uit het boek te gebruiken.

 

  • Het door u ontwikkelde project mag gedurende deze maanden uitsluitend op een eigen kanaal geüpload worden en vervolgens door bezoekers alleen bekeken worden na inloggen met een code. Het is niet toegestaan de gehele inhoud van het boek integraal zichtbaar te tonen en openbaar te maken. Vanaf april 2021 dient al het materiaal weer verwijderd te worden van de site.

 

  • Een correcte copyrightvermelding dient altijd duidelijk zichtbaar opgenomen te worden © Tekst en illustraties afkomstig uit Coco kan het! © Loes Riphagen & Uitgeverij Gottmer. Ook moet het omslag (de kaft) van het boek altijd afgebeeld worden.
 
  • Tekst en beeld mogen op geen enkele wijze worden veranderd of aangepast en dienen altijd te verwijzen naar ‘Prentenboek van het jaar 2021’.

 

 

Spelregels over het maken en uitvoeren van liedjes over het prentenboek Coco kan het!

 

Bij het Prentenboek van het Jaar 2021 is in opdracht van de CPNB een officieel Coco-liedje geschreven en gecomponeerd door Thijs Borsten (uitgevoerd door Gerson Main). Dit liedje is te beluisteren via diverse streamingdiensten en op Youtube. Gelieve zo veel mogelijk dit lied te gebruiken.

 

Voor overige composities geldt het volgende:

 

  • Liedjes gecomponeerd door derden mogen uitsluitend op niet-commerciële basis voor publiek gespeeld worden in scholen, buurthuizen, bibliotheken e.d. gedurende de voorleesmaanden januari, februari en maart 2021.

 

  • Het is niet toegestaan de uitvoering van de liedjes te uploaden op social media kanalen als Youtube, Spotify e.d..

 

  • Wel mag het liedje gedurende de hiervoor genoemde periode op een eigen, afgeschermd digitaal kanaal openbaar gemaakt worden (d.w.z. dat er middels een inlogcode toegang gegeven wordt tot het materiaal).

 

  • Het is niet toegestaan om tijdens de uitvoering van het liedje de inhoud van Coco kan het! digitaal te tonen. Wel mag bij het optreden het fysieke boek ter ondersteuning ingezet worden.

 

  • Na maart 2021 dienen alle uitingen verwijderd te worden. Eveneens mag het liedje niet meer online te bekijken en te beluisteren zijn.

 

 

Heeft verder nog vragen? Neem dan contact met ons op via de e-mail info@gottmer.nl.

 

Wij wensen u veel plezier en succes met de Voorleesdagen!

 

Kinderboekenteam Gottmer