Haarlem, 25-08-2020 | 11:15 


Vandaag reikt de CPNB via de Facebookpagina van Kinderboekenweek de eerste Zilveren Griffels, Penselen en Vlag & Wimpels van 2020 uit. Op de eerste dag van de uitreikingsweek is het al dubbel feest voor Gottmer! Met hun schitterende boek Uit elkaar winnen Bette Westera en Sylvia Weve een Zilveren Griffel én een Zilveren Penseel. Van harte proficiat!


Eerder dit jaar won dit succesduo ook al de Wouterse Pieterse Prijs voor Uit elkaar. In het boek behandelen Bette Westera en Sylvia Weve met hun gedichten en illustraties op een luchtige manier het thema echtscheiding. Een troostend, ontroerend en verrassend kinderboek.

 

Bette Westera en Sylvia Weve maken met hun Zilveren Griffel en Zilveren Penseel automatisch kans op de felbegeerde Gouden Griffel of Gouden Penseel, die begin oktober aan de vooravond van de Kinderboekenweek zullen worden uitgereikt. 

 

Op woensdag 26, donderdag 27 en vrijdag 28 augustus zullen de andere winnaars via de Facebookpagina van Kinderboekenweek bekend worden gemaakt. Aan het eind van de week worden de juryrapporten vrijgegeven en zullen wij deze op onze website publiceren.

 

 

Over het boek:

 

Echtscheiding is een thema dat in helaas veel kinderlevens aan de orde is. In het boek Uit elkaar weten Bette Westera en Sylvia Weve dit moeilijke onderwerp op een luchtige en speelse manier te behandelen. Van de eerste prille verliefdheid tot de fase van scheiding en daarna nieuwe gezinssituaties (die ook voor veel plezier kunnen zorgen), Westera en Weve verdichten en verbeelden deze thematiek in brede zin. Soms hoopvol, soms schrijnend, maar altijd gevoelig en origineel – de gedichten weten stuk voor stuk te troosten, te ontroeren en te verrassen.

 

https://www.gottmer.nl/kinderboeken/uit-elkaar.html

 

 


 

Productinformatie: Bette Westera & Sylvia Weve (ill.), Uit elkaar, uitgeverij Gottmer, ISBN 9789025771706, € 22,99, NUR 290, vanaf 9 jaar.