Haarlem, 28-08-2020 | 11:15

 

De laatste winnaars zijn bekend. En vandaag heffen wij ons glas op Derk Visser, die in de categorie twaalf tot vijftien jaar een Vlag & Wimpel van de Griffeljury krijgt toegekend voor zijn innemende boek Drama Queen.

 

Derk Visser schrijft jeugdromans die zich afspelen aan de rand van de samenleving. Zijn hoofdfiguren groeien op in een kansloos milieu, en zijn niet in staat zich daaraan te onttrekken. Zijn verhalen worden rauw en realistisch genoemd. Zijn boek Prikkeldraad werd genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs en kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Woutertje Pieterse Prijs. In 2016 kreeg hij voor zijn jeugdroman Suikerspin ook een Vlag & Wimpel van de Griffeljury.

 

Nu alle winnaars bekend zijn, zullen de juryrapporten worden vrijgegeven. Wij zullen deze, samen met een overzicht van al onze winnaars, later vandaag op onze website publiceren.

 

 

Over Drama Queen:

 

Angel is een echte straatvechter. Samen met haar moeder woont ze in een ruige wijk, en ze is trots dat ze zich weten te redden. Maar dat kost wel iets: om te kunnen overleven stelt Angel zich flink hard op. Jongens die een oogje op haar hebben hoeven niet in de buurt te komen en ook de rest van haar klasgenoten houdt ze met een grote mond op afstand.

 

Totdat één meisje door haar pantser weet te dringen: Kayleigh, die nieuw is in de klas en in de flat naast die van Angel blijkt te wonen. Ze maakt iets los in Angel wat ze zelf nog niet kende. Maar voordat Angel weet wat, is Kayleigh weer verdwenen.

 

In drie delen - 12, 13 en 15 - beschrijft Derk Visser drie episoden uit Angels tienerleven, waarin ze langzaam durft te zijn wie ze is én eindelijk de liefde durft toe te laten.

 

 

Productinformatie:

Derk Visser, Drama Queen, uitgeverij Gottmer, ISBN 9789025771881, € 14,99, NUR 284, vanaf 12 jaar.