Haarlem, 26-08-2020 | 11:15


Op woensdag 26 augustus, dag 2 van deze prijzenregen, verrast het CPNB een aantal auteurs met een Zilveren Griffel of een Zilveren Penseel! En vandaag is het bij Gottmer drie keer feest! Yvonne Jagtenberg wint een Zilveren Penseel voor Hup Herman! en Daan Remmerts de Vries en Bette Westera kregen allebei een Vlag & Wimpel toegekend door de Griffeljury.

 

Yvonne Jagtenberg ontving voor haar oeuvre in 2002 het Charlotte Köhler stipendium en in 2019 ontving zij voor Mijn wonderlijke oom het Gouden Penseel. De prentenboeken van Balotje en Hup Herman! zijn vanaf 1 juli 2020 leverbaar via uitgeverij Gottmer. Yvonne Jagtenberg maakt met haar Zilveren Penseel automatisch kans op de felbegeerde Gouden Penseel, die begin oktober aan de vooravond van de Kinderboekenweek zal worden uitgereikt.

 

Daan Remmerts de Vries kunnen we feliciteren met een Vlag & Wimpel voor zij prentenboek-krimi vol spanning en humor, Vos is een boef. Het boek won afgelopen juni de Sardes Leespluim 2019.

 

Voor Bette Westera is het zelfs voor de tweede dag op rij feest: gisteren won zij al een Zilveren Griffel voor het schitterend jeugdboek Uit elkaar. Vandaag krijgt zij een Vlag & Wimpel van de Griffeljury toegekend voor het speelse prentenboek in teckelperspectief, Hallo Teckel Tom.

 

Op donderdag 27 en vrijdag 28 augustus zullen de andere winnaars ook via de Facebookpagina van Kinderboekenweek bekend worden gemaakt. Aan het eind van de week worden ook de juryrapporten vrijgegeven en zullen wij deze ook op onze website publiceren.

 

 

Over de boeken:

 

Hup Herman!

Herman het hangbuikzwijn houdt niet van wedstrijdjes. Die vindt hij maar gedoe. De kippen kakelen juist elke ochtend om het hardst wie de eerste is, de beste, de snelste. Op een dag denkt Herman: ik zal ze eens laten zien wie hier de snelste is. Alle dieren moedigen hem aan. Hup Herman! Hup Herman! Maar is dat eigenlijk wel zo belangrijk, winnen of verliezen?

 


Hallo Teckel Tom

In Hallo Teckel Tom maak je kennis met Tom. Dit speelse prentenboek in teckelperspectief is gecreëerd door Bette Westera en Noëlle Smit.

In dit eerste boek in de nieuwe serie ontmoet je Teckel Tom. Hij woont met zijn broertjes, zusjes en moeder in een doos. Totdat hij in een andere doos wordt gestopt en bij een ander gezin terecht komt. Hij moet er even aan wennen, maar bij Saar en haar papa’s vindt hij een nieuw thuis.

 

Vos is een boef

In Vos is een boef neemt auteur/illustrator Daan Remmerts de Vries heel subtiel vooroordelen op de hak.

Als Vos de deur open doet, staat er een dodo op de stoep. De dodo collecteert voor uitstervende dieren. Uit medelijden nodigt Vos hem uit in zijn huis. Later komen Das en Wasbeer langs. Ook bij hen is de dodo komen collecteren. Wanneer Vos een grote gebraden kip serveert vinden Das en Wasbeer dat toch wel erg verdacht. Ze zetten een plannetje op om Vos te ontmaskeren. Vossen zijn boeven, toch?

 

 

Productinformatie:


Yvonne Jagtenberg, Hup Herman!, uitgeverij Gottmer, ISBN 9789047627128, € 14,99, NUR 273, vanaf 3 jaar.

Bette Westera & Nöelle Smit (ill.), Hallo Teckel Tom, uitgeverij Gottmer, ISBN 9789025770297, €14,99, NUR 273, vanaf 3 jaar.

Daan Remmerts de Vries, Vos is een boef, uitgeverij Gottmer, ISBN 9 789025770617, NUR 273, vanaf 3 jaar.