Lees jij ook graag een boek aan boord? Of natuurlijk gewoon thuis, op de bank, maar toch het liefst met de zee in je gedachten? Bij gebrek aan inspiratie helpen wij je graag op weg. Wij hebben onze zes favoriete watersportboeken van 2016 op een rijtje gezet.

 

Woeste Kusten

Woeste kusten is het debuut van de Engelse Tom Blass. Gewapend met een scherpe blik en een warme jas reist Blass langs de randen van de Noordzee. Onderweg ontmoet hij vissers, kunstenaars, explosievenverwijderaars, burgemeesters en allerlei andere mensen die door het lot aan de kust terecht zijn gekomen. In dit boek combineert Blass hun verhalen over de Noordzee met verschillende mythes en bovendien zijn eigen belevingen. Woeste kusten voegt zich naadloos in de Noordzee-canon.

 Woeste kusten kost € 29,95. Je bestelt het boek hier.

 

 

Schipbreuk in het paradijs

Tijdens een vakantie in Indonesië in de zomer van 2014, leed Wilbert van Haneghem schipbreuk. Samen met zijn vriendin en 23 andere toeristen bracht hij 40 uur door in zee, zonder drinkwater of eten en in de brandende zon. De schipbreuk wekte een onverwerkte gebeurtenis uit zijn jeugd op en om beide een plekje te kunnen geven schreef van Haneghem zijn verhaal op. Schipbreuk in het paradijs laat je ervaren hoe het is om met de dood voor ogen te staan en te moeten vechten voor je leven.

Schipbreuk in het paradijs kost € 17,95. Je bestelt het boek hier.

 

 

Blijven drijven

Dit jaar verscheen de tweede druk van Blijven drijvenDit boek beschrijft het verhaal van de wereldreis die Vivian Oskam samen met haar man Bram op een oude zeilboot maakte. Met geld voor een jaar en plannen voor zes, varen zij op de Duende alsmaar verder zuidwaarts. Onderweg verwoest een storm bijna hun dromen, waardoor ze genoodzaakt zijn tijdelijk aan te leggen in the middle of nowhere, waar zij zelf een trailer bouwen. Gelukkig kan de reis worden voortgezet, ditmaal met een extra bemanningslid: dochter Flora wordt enkele maanden later geboren in Chili.


Blijven drijven kost € 16,95. Je bestelt het boek hier.

 

Waarom zeelui niet zwemmen

We zullen het eerlijk toegeven, Waarom zeelui niet zwemmen is al een tijdje uit, en sinds verschijnen een van Hollandia's populairste boeken. Het beantwoordt vragen waar je misschien nooit op gekomen was, of waar je altijd al antwoord op hebt willen hebben. Waarom is een boot altijd een 'zij'? Hoe begraaf je iemand op zee? Waarom dragen zeelui oorbellen? Hoe bevaar je de oceanen zonder kompas? Waarom zeelui niet zwemmen is leuk voor jong en oud. 

 

Waarom zeelui niet zwemmen kost € 14,95. Je bestelt het boek hier.

 

 

Langs het ijs

Schrijver en zeezeiler Clemens Kok maakte een reis langs het ijs op het Nederlands tall ship de Bark Europa: van Antarctica en South Georgia naar tropische eilanden in de Zuidelijke Oceaan. Dit boek is een persoonlijk en adembenemend verslag van een reis naar het meest ongerepte deel van de aarde. Maar hoe wordt zo'n prachtig dwarsgetuigd schip gezeild? En hoe ziet het alledaagse leven aan boord eruit? Langs het ijs is niet alleen een indrukwekkend reisverhaal, het staat ook vol met praktische informatie over het varen op een driemastbark.

 

  Langs het ijs kost € 19,95. Je bestelt het boek hier.

 

Alfa Bravo Charlie

Alfa Bravo Charlie is een kleurrijk prentenboek vol leerzame platen en weetjes. Zo leert het jou en je (klein)kind om te communiceren door middel van vlaggen, morsecode en semafoor. Voor iedere letter van het alfabet wordt de bijbehorende vlag afgebeeld en de betekenis uitgelegd. Dit origineel vormgegeven boek is helemaal afgestemd op de nieuwsgierigheid van kinderen. 

 Alfa Bravo Charlie kost € 17,50. Je bestelt het boek hier.