Toen het oorlog was, 1939-1945 is een van de drie genomineerde titels in de categorie 10 t/m 12 jaar! Tijdens de Stemweek van de Kinderjury hebben duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar gestemd op hun favoriete boeken. Gefeliciteerd Annemiek de Groot, Liesbeth Rosendaal, Roos Jans en Juul Lelieveld van Patsboem! educatief en Irene Goede (ill.). 24 juni wordt de winnaar bekend gemaakt... Wij beginnen vast met duimen!


Duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar hebben gestemd op hun favoriete boek tijdens de Kinderjury Stemweek van 11 t/m 17 mei. Alle kinderen in Nederland mochten na weken thuiszitten en boeken lezen hun stem laten horen om te bepalen wat het beste boek is van alle kinderboeken die in 2019 zijn verschenen. De zes boeken met de meeste stemmen, drie boeken in de categorie 6 t/m 9 jaar en drie boeken in de categorie 10 t/m 12 jaar, maken kans op de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek.

 

Over Toen het oorlog was, 1939-1945

Toen het oorlog was is een verzorgd overzichtswerk dat uniek is in het huidige aanbod. Er is niet alleen oog voor het internationale verloop van de oorlog, maar juist ook voor de situatie in Nederland. De tekst van het boek is afgestemd op de bovenbouw van de basisschool - precies de doelgroep waarvoor nu behoefte is aan een goede informatieve uitgave.

Het boek is geschreven door Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld en Liesbeth Rosendaal van Patsboem! Educatief. Zij maakten eerder (jeugd)uitgaven in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en zijn goed in staat om dit zware onderwerp in begrijpelijke taal uit te leggen. Irene Goede maakte de sfeervolle illustraties, die de soms indringende tekst verluchtigen en een extra dimensie geven aan de historische fotografie.


Over De Kinderjury

Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en bepalen met elkaar welk boek het beste boek is en de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in ontvangst mag nemen. De Kinderjury is de prijs voor kinderboeken helemaal door kinderen zelf bepaald. Na de Leesweken en de Stemweek wordt op 24 juni de winnaar van de Kinderjury bekendgemaakt. 

 

Meer informatie...

- Toen het oorlog was: https://www.gottmer.nl/kinderboeken/toen-het-oorlog-was.html

- Inkijkfragment en werkbladen bij het boek: https://www.gottmer.nl/kinderboeken/blog/toen-het-oorlog-was-1939-1945/

- Kinderjury: https://kinderboekenweek.nl/kinderen-stemmen-massaal-op-hun-favoriete-boek/