Het Engeland van Jane AustenHet Engeland van Jane Austen van Karin Quint is een praktische gids die je naar belangrijke plekken uit Jane Austens leven en mooie filmlocaties leidt.

 

Groeiende populariteit

Er zullen maar weinig mensen zijn die nog nooit van Jane Austen hebben gehoord - een van Engelands grootste auteurs, met klassiekers als Pride and Prejudice, Emma en Mansfield Park. Met de groei van haar populariteit is ook het toerisme rondom Jane Austen toegenomen. De cottage in Chawton, waar zij drie boeken schreef, staat natuurlijk boven aan de lijst van iedere Janeite (zoals Jane Austen-liefhebbers genoemd worden), net als haar graf in Winchester, de stad Bath en het romantische kustplaatsje Lyme Regis.

Maar niet alleen de plaatsen die Jane Austen zelf bezocht trekken Austen-toeristen, ook de locaties - landhuizen, dorpen, natuur - die gebruikt zijn voor de verfilmingen worden jaarlijks overspoeld door bezoekers.

 

Zondag 27 april j.l. vertelden Karin Quint en Maartje van Weegen in het NOS-radioprogramma 'Met het Oog op Morgen' over Het Engeland van Jane Austen. Luister hier de uitzending terug (het interview begint bij 48 minuten en 48 seconden).

 

Meer informatie:

 

Bekijk hier vast een aantal pagina's uit Het Engeland van Jane Austen:

 

 

 

Karin Quint, Het Engeland van Jane Austen, ISBN 978 90 257 5389 4, € 19,95 | Meer informatie en bestellen