Ook dit jaar is Uitgeverij Hollandia weer aanwezig op de HISWA.

HISWA logo

 

Van Woensdag 16 tot en met zondag 20 maart strijkt dit altijd leuke en vernieuwende nautisch evenement weer neer in de Amsterdamse Rai. Samen met de Toerzeilers en Zeilen.beheren we het Zeiltheater. Elke HISWA beursdag kunt u GRATIS luisteren en leren van een mooi en afwisselend programma met premieres, lezingen, films, reisverslagen en praktische workshops. Dé gelegenheid om én wat op te steken én Hollandia auteurs persoonlijk te ontnoeten. Neem uw eigen boek mee, of schaf ter plekke het nieuwste exemplaar aan en laat het signeren door uw favoriete auteur. 

 

Het Zeiltheater is een vast onderdeel geworden van de HISWA BOat Show. Mede dankzij de enthousiaste respons van bezoekers zijn we ook dit jaar weer van de partij. Het Zeiltheater bevindt zich midden in Hal 1 van het RAI complex.

 

Op de site van de HISWA vindt u het uitgebreide programma van dag tot dag en van uur tot uur.
We hebben diverse Hollandia auteurs bereid gevonden en zo komt een keur aan onderwerpen aan bod. Na elke lezing, workshop is er kort gelegenheid om direct ter plaatse het betreffende boek aan te schaffen én te laten signeren door de auteur. De verkoop van de boeken wordt verzorgd door nautische boekhandel LJ Harri. Omdat er vaak maar kort gelegenheid is, zullen de auteurs ook naderhand signeren op de stand van LJ Harri (standnummer: 07.106) Hier een kort overzicht van de Hollandia sprekers die hun opwachting maken in het zeiltheater.

 

Woensdag 16 maart  
10.00 uur Opening van de HISWA
11.30 - 12.00 uur PREMIERE: Presentatie van Handboek Varen op de Waddenzee. Auteur Marianne van der Linden biedt het eerste exemplaar van haar boek aan Jos Stierhout, directeur van de KNRM.
13.00 - 13.45 uur PREMIERE: Het weer in kaart - Henk Huizinga. Lezing door de bekende weerman Henk Huizinga aan de hand van zijn nieuwe, zojuist verschenen, boek Het weer in kaart
   
donderdag 17 maart  
12.00 - 12.45 uur Met staande mast door Nederland - Frank Koorneef. Een lezing over het nieuwe inspirerende boek om op eigen kiel het Nederlandse binnenwater te verkennen  
16.00 - 16.45 uur Langs het IJs, learning the ropes op de driemastbark Europa - Lezing door Klaas Gaastra, kapitein van de Europa.
   
vrijdag 18 maart  
15.00 - 15.45 uur Met staande mast door Nederland - Frank Koorneef. Een lezing over het nieuwe inspirerende boek om op eigen kiel het Nederlandse binnenwater te verkennen
   
zaterdag 19 maart  
12.00 - 12.45 uur PREMIERE: Moderne lijnen splitsen - Jan-Willem Polman: praktsiche lezing / workshop van dé lijnenspecialist naar aanleiding van het zojuist verschenen Het kleine splitsboek.
13.00 - 13.45 uur Handboek Varen op de Waddenzee - Marianne van der linden
   
zondag 20 maart  
13.00 - 13.45 uur Zeilhelden van de toekomst
16.00 - 16.45 uur Moderne lijnen splitsen - Jan-Willem Polman: praktsiche lezing / workshop van dé lijnenspecialist naar aanleiding van het zojuist verschenen Het kleine splitsboekWe hopen u graag weer te verwelkomen in het Zeiltheater.
plattegrond HISWA