Graag attenderen wij u op het verschijnen van de geheel herziene, elfde druk van het boek Hoe hoort het eigenlijk… in Nederland? door Kelly Snel & Janke van der Zaag.

 

Het eerste exemplaar is woensdag 4 juni in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag in ontvangst genomen door de heer Kim Putters, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau.

 

Hoe hoort het eigenlijk…in Nederland? Is een gids voor iedereen die tijdelijk, voor langere tijd of voor altijd in Nederland woont.

 

De pers heeft het boek al bij de eerste druk in 2006 unaniem zeer positief ontvangen. Nanno S. van der Wiel, oud-hoofd burgerzaken en columnist schreef in 2006 inhet blad Burgerzaken en Recht: ‘Dit boek zou een leuk welkomstgeschenk zijn voor nieuwe Nederlanders. Nee, geen doos met Haagse hopjes, geen Fries suikerbrood, geen blikje met Zeeuwse babbelaars. Dit boek is gewoon leuk en leerzaam genoeg om later van tijd tot tijd nog eens door te bladeren. Alles is gemakkelijk in het woordregister op te zoeken. Een aanbevelenswaardig cadeau. Daar hebben nieuwe Nederlanders iets aan.’ 

 

Veel gemeenten blijken het met zijn uitspraak eens te zijn. Hoe hoort het eigenlijk… in Nederland? is tijdens naturalisatieceremonieën dan ook een populair cadeau voor de nieuwe Nederlanders. Inmiddels zijn er meer dan 25.000 exemplaren verkocht.

 

Beluister het gesprek dat Kelly en Janke met Patricia Nagelkerke van RTV Noord-Holland (Lunchroom) hadden.

 

Kelly Snel & Janke van der Zaag, Hoe hoort het eigenlijk...in Nederland?, ISBN 9789023014447, € 19,95 | Meer informatie en bestellen