isdatalles'Mijn fiets had altijd lekke banden.'
'Banden? Bánden? Jij bofte maar. Mijn fiets had niet eens banden. Ik reed op een fiets met houten wielen. En het zadel zat altijd los.'
'Is dat alles? Mijn fiets had vierkante houten wielen, geen zadel en maar één trapper.'

 

Dirk logeert bij zijn opa's, maar hij moet wel gewoon naar school. Zijn opa's hebben daarom eigenhandig een fiets voor hem in elkaar gezet. En terwijl Dirk bekijkt hoe krakkemikkig de fiets is, scheppen de opa's op over de ontberingen die zíj moesten ondergaan op weg naar school.

Is dat alles? is een hilarisch verhaal vol slapstick en absurditeiten van Jan Paul Schutten, met meesterlijke illustraties van Kees de Boer.

Jan Paul Schutten, die furore maakt met zijn non-fictie voor kinderen (Gouden Griffel voor Kinderen van Amsterdam), laat met dit boek zien dat hij ook een geestig prentenboek kan schrijven.

Kees de Boer, illustrator van het kinderboeken-weekgeschenk van 2011, heeft al talloze prentenboeken op zijn naam staan. Zijn tekeningen zijn rijk en geestig, en spreken erg tot de verbeelding. Kinderen ontdekken er steeds weer iets nieuws in.

 

Meer informatie | Bestellen

 

Opschepwedstrijd voor opa's

Opa's zijn de beste opscheppers van Nederland. Daarom organiseren Jan Paul Schutten en Kees de Boer een opschepwedstrijd voor opa's. Alleen voor opa's? Nee, iedereen die denkt dat hij of zij zich met een opa kan meten mag meedoen. Maar die moet dan wel van goeden huize komen.

Wat kun je winnen? Er zijn twee manieren om een prijs te winnen. De hoofdprijs is voor het leukste opschepfilmpje. Op de site www.opascheptop.nl worden de grappigste filmpjes verzameld. De beste inzender wint een op maat geschreven opschepverhaal van de auteur, ingelijst met een originele tekening van Kees de Boer. Op Twitter en Facebook wordt een tweede wedstrijd gehouden. Wie verzint de opschepperigste tweet of statusupdate? De winnaar krijgt een boekenpakket t.w.v. 150 euro en een tekening.