In twee tenten werden auteurs en illustratoren geïnterviewd. Voor de Gottmer Uitgevers Groep waren dat:

 

Rosalinda Weel van Altamira, Claartje Lindhout van Becht, Ben Rutte van Hollandia, Jet Boeke en Ted van Lieshout van Gottmer Kinderboeken

 

De interviews trokken volle zalen. Rosalinda Weel werd samen met Johan Noorloos geïnterviewd over yoga. Dat yoga iets zou zijn voor een enkeling werd door beide auteurs bestreden. Iedereen het kan, ook tieners zoals Rosalinda Weel bewijst met haar yoga- en meditatiebox Yoga  4Teens

 

Tijdens het interview met Claartje Lindhout werden er hapjes uitgedeeld. Hangop met rabarber, een gerecht dat uit haar boek Hollandse pot komt. Voor alle andere gerechten moeten we nog even wachten. Haar boek verschijnt in oktober.

 

Ben Rutte vertelde over zijn boek Dat nemen ze je nooit meer af dat vanaf medio oktober in de winkel ligt.  Drie jaar lang voeren Ben en Annemiek rond de wereld op hun 'Blauwe Pinquin'. “Als je eenmaal hebt besloten om weg te gaan, gaat de rest vanzelf”, aldus Ben die terugkijkt op een mooie tijd.

 

Jet Boekes drive is na 35 jaar Dikkie Dik nog steeds het stimuleren van voorlezen. Als ambassadeur van het voorlezen draagt ze haar steentje meer dan bij!

 

Ted van Lieshout vertelde over Boer Boris dat hij samen maakte met illustrator Philip Hopman. De tekst is helemaal op rijm geschreven. De toegevoegde waarde van deze manier van schrijven ligt voor de auteur op de vondsten die het rijmen met zich meebrengt. En dat ze mooi zijn blijkt maar weer uit de Prentenboek TopTien voor de Nationale Voorleesdagen 2014, waarin Boer Boris is opgenomen.