Banner Nils Holgersson_groot

 

Nils leesfragmentZojuist verscheen een prachtige gloednieuwe editie van de wereldberoemde klassieker De wonderbare reis van Nils HolgerssonDit boek van Selma Lagerlöf verscheen oorspronkelijk in 1906, Gouden Griffel-winnares Bette Westera maakte een sprankelende hervertelling, de prachtige illustraties zijn van Gouden Penseel-winnaar Martijn van der Linden.


Reis door Zweden

Nils woont met zijn ouders op een boerderij in het zuiden van Zweden. Hij plaagt de boerderijdieren en is behoorlijk vervelend. Als hij op een dag een kabouter vangt en die niet meer vrij wil laten, maakt het magische wezentje hem voor straf net zo klein als hij zelf is. Zijn pesterijen doen kleine Nils vervolgens op de rug van gans Maarten belanden, vanwaar zijn wonderbare reis door Zweden begint.

 

Nieuwe editie

De wonderbare reis van Nils Holgersson, verscheen in 1906. In 1911 verscheen bij uitgeverij H.J.W. Becht (nu onderdeel van de Gottmer Uitgevers Groep) de eerste Nederlandse vertaling van Margaretha Meyboom. De meest recente hertaling verscheen in 1984,  hoog tijd dus voor een nieuwe editie! Bette Westera trok er een jaar voor uit, en maakte een sprankelende en zeer toegankelijke versie. De sfeervolle illustraties van Martijn van der Linden passen wonderwel bij het verhaal.

 

Selma Lagerlöf, Bette Westera & Martijn van der Linden

Selma Lagerlöf werd geboren op 20 november 1858 en werd vooral bekend door haar boek over Nils Holgersson. On 1909 ontving ze de Nobelprijs voor Literatuur en in 1914 werd ze lid van de Zweedse Academie, het comité dat de Nobelprijs voor Literatuur toekent. Bette Westera is o.a. tweevoudig winnares van de Gouden Griffel, in 2020 won zijn die prijs voor haar dichtbundel Uit elkaar. Naast het maken van eigen werk, vertaalt zij prenten- en kinderboeken. Martijn van der Linden ontving o.a. een Gouden Penseel voor zijn illustraties.

 

Selma Lagerlöf, Bette Westera & Martijn van der Linden (ill.), De wonderbare reis van Nils Holgersson

ISBN 9789025772239 | leeftijd: voorlezen vanaf 7 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar | NUR: 280 | prijs: € 19,99 | Meer informatie en bestellen