Paul BiegelMet veel trots presenteert uitgeverij Gottmer zich als de nieuwe uitgever van zesvoudig Griffel-winnaar Paul Biegel. In het najaar van 2020, vlak voor de Kinderboekenweek, verschijnen de eerste titels uit zijn omvangrijke oeuvre in een nieuwe uitvoering.

 

Meesterverteller Paul Biegel

Een ongekende verbeeldingskracht, een fantasierijke schrijfstijl en een geweldig gevoel voor verhaalritme en spanning; Paul Biegel (Bussum, 25 maart 1925 – Laren, 21 oktober 2006) is zonder twijfel de meesterverteller van de Nederlandse jeugdliteratuur. Hij sleurt de lezer mee in zijn verhalen en geeft daarmee een ervaring die voor altijd bijblijft. Zijn sprookjesachtige verhalen zijn heerlijk om zelf te lezen maar zijn ook de ultieme voorleesverhalen, ze maken hem tot de lievelingsschrijver van veel volwassenen en kinderen.

 © Foto auteur: Mark Kohn.


Gouden Griffels

In september 2020 verschijnen de drie met een Gouden Griffel bekroonde titels – De kleine kapitein, Nachtverhaal en Het sleutelkruid in een nieuwe editie. De kleine kapitein viert in 2020 daarenboven ook nog eens zijn 50-jarig jubileum, en dat zal groots gevierd worden!

Na deze eerste worp  zal ieder jaar opnieuw een aantal titels uit het verdere oeuvre, dat meer dan 60 titels omvat, in een nieuwe vormgeving verschijnen. 

 

Tijdloze boeken

De vele bekroningen en de grote hoeveelheid vertalingen van het werk van Paul Biegel geven hem een buitengewone status in kinderboekenland. Door zijn oeuvre met nieuw élan op de markt te brengen wil Gottmer een nieuwe generatie lezers aanspreken. Biegels tijdloze boeken verdienen het.

 

Meer informatie over Paul Biegel is te vinden op de geheel vernieuwde auteurswebsite www.paulbiegel.com.