Ssst! De tijger slaapt


Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen, die woensdag 24 januari 2018 j.l. landelijk werd gestart met het Nationaal Voorleesontbijt. Meer informatie op: www.nationalevoorleesdagen.nl.

Ssst! De tijger slaapt is een verrassend en interactief prentenboek van Britta Teckentrup. Bijzonder is dat de ballonnen in de tekeningen glanzend zijn, zodat ze net op echte ballonnen lijken.


Het verhaal

Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen.

De lezer moet helpen
De dieren hebben wel hulp nodig! De lezer wordt dan ook aangemoedigd de dieren veilig over de tijger heen te krijgen door te blazen, te aaien, te wiegen en zelfs een slaapliedje te zingen. Zal het alle dieren lukken veilig aan de overkant te komen? En zeg, waar zijn al die ballonnen eigenlijk voor?


Mini-editie en app - Prentenboek - Prentenboek mét vingerpopje

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het Prentenboek van het Jaar uit in een mini-editie voor € 4,95 inclusief app (uitgave CPNB). Deze is verkrijgbaar in de boekhandel. Daarnaast is het boek ook te koop als groot prentenboek (€ 13,99).


foto Britta TeckentrupBritta Teckentrup

Britta is een bekroond en beroemd Duitse illustratrice, auteur en beeldend kunstenaar en wordt in Nederland door Uitgeverij Gottmer uitgegeven. Ze heeft meer dan 70 kinderboeken geschreven en geïllustreerd en die zijn in meer dan 20 verschillende landen gepubliceerd. Haar werk won vele awards. Vooral in het buitenland heeft ze vele onderscheidingen gekregen. Deze zijn terug te vinden op haar website.

 MuzieknootGitaarakkoorden

De app bij de mini-editie van Ssst! De tijger slaapt! bevat ook een speciaal bij dit boek gecomponeerd liedje, tekst: Bette Westera, muziek: Diederik van Essel, zang: Zippora Tieman.

Download hier de gitaarakkoorden bij het het liedje bij Ssst! De tijger slaapt!

 


Prentenboek TopTien

Naast Ssst! De tijger slaapt  van Britta Teckentrup hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2016, die de Prentenboek TopTien compleet maken. Ook onze uitgave Nog even mijn haartjes wassen van Jörg Mühle is in deze lijst opgenomen.

 

De muis en de muur

Half januari verscheen ook een nieuwe prentenboek van Britta Teckentrup, De muis en de muur. Om het dorp van Muis staat een grote rode muur. Zal Muis er een kijkje durven nemen? Een prentenboek over onbevangenheid en het omgaan met angst.

 

 

Britta Teckentrup, Ssst! De tijger slaapt!, ISBN 9789025765460, € 13,99 | meer informatie en bestellen

Britta Teckentrup, Ssst! De tijger slaapt,! ISBN 9789025767938 - mét vingerpopje, € 15,99 | UITVERKOCHT

Britta Teckentrup, Ssst! De tijger slaapt!, ISBN 9789025768416  - vertelplaten, € 26,99 | meer informatie en bestellen

Jorg Mühle, Nog even mijn haartjes wassen, ISBN 9789025765835, € 8,99 | meer informatie en bestellen

Britta Teckentrup, De muis en de muur, ISBN 9789025768256, € 13,99 | meer informatie en bestellen