Zoek je nog een sinterklaaskadootje voor een familielid, vriend of vriendin? Onze top 5 watersportboeken brengt je een heel eind op weg. Met een prentenboek voor je kleine zusje, boeken vol praktische zeiltips voor je vader, en een waargebeurd verhaal over een schipbreuk voor de oom die je niet zo goed kent.

 

1. Schipbreuk in het paradijs

Schipbreuk in het paradijs is een waargebeurd verhaal: toen Wilbert van Haneghem met zijn vriendin en 23 andere toeristen een vierdaagse boottocht maakten van Lombok naar Komodo, leden zij schipbreuk. In dit boek verteld Wilbert zijn verhaal, waarin hij bovendien terugkoppelt aan zware eerdere gebeurtenissen uit zijn leven, en beschrijft hoe juist deze gebeurtenis zijn leven heeft veranderd.

 

 

 

 


2. Het weer in kaart

Het weer in kaart is een praktisch boek dat schippers in iedere situatie kan helpen om moderne meteo te lezen en gebruiken. Of je nu een lange boottocht maakt, of je wilt voorbereiden op een zeilwedstrijd: dit boek is ideaal.

 


 

 


3. Woeste kusten

Woeste kusten is het debuut van de Engelse schrijver Tom Blass. In dit verhaal, dat leest als een roman, beschrijft hij de verhalen van de mensen die hij heeft ontmoet op zijn reizen langs de kusten van de Noordzee. De Noordzee heeft een rijke geschiedenis en kent bovendien velen mythes. Dit boek is geschikt voor wie graag met een boek op de bank kruipt, of voor de openhaard. 

 

 

 


 

4. Handboek varen op de waddenzee

Dit is een praktisch boek om kennis te maken met varen op de waddenzee. Ken je iemand die hier misschien interesse in heeft? Dan is dit het perfecte duwtje in de rug!5. Alfa Bravo Charlie 

Alfa Bravo Charlie is bestemd voor een wat jongere doelgroep, dit is namelijk een prentenboek. Maar laten we heel eerlijk zijn, daar ben je toch nooit te oud voor? DIt boek leert je de 26 betekenissen van de verschillende scheepsvlaggen. En zelfs morsecode.