Suriname_125Zojuist verscheen de nieuwe Dominicus-reisgids Suriname van Diederik Samwel. In deze reisgids krijgt het stereotiepe beeld van Suriname, zoals dat goeddeels wordt bepaald door de berichtgeving in de Nederlandse media, de nodige nuancering. Dat van de overweldigende natuur, machtige rivieren, zeldzame zoogdieren, vogels en vissen. Van de rijke Surinaamse keuken, het fruit dat zomaar voor het grijpen aan de boom hangt en de puurheid van de lucht en het water.

 

Ander verhaal

Vraag een Belg of een Nederlander naar Suriname en tien tegen één dat het gesprek de volgende wending neemt: het gaat over een voormalige kolonie in de tropen waar iedereen Nederlands spreekt. Bouterse is president en Brunswijk heeft er een voetbalclub. Drugshandel en corruptie zijn andere issues. En anders gaat het waarschijnlijk over een staatsgreep, de Decembermoorden of burgeroorlog.

Heeft dezelfde Nederlander of Belg drie weken vakantie in Suriname achter de rug, dan volgt een heel ander verhaal. Dat van de overweldigende natuur, machtige rivieren, zeldzame zoogdieren, vogels en vissen. Of van de rijke Surinaamse keuken, het fruit dat zomaar voor het grijpen aan de boom hangt en de puurheid van lucht en water. Terwijl anderen nog steeds niet zijn bekomen van de roerige geschiedenis die het land in korte tijd heeft doorgemaakt.

 

In een korjaal door het regenwoud

Lees over de verschillende volken die er zijn neergestreken, de kleurrijke en soms ongrijpbare hoofdstad Paramaribo en het sprookjesachtige binnenland. Door alle culturele, historische en economische achtergronden in deze uitgave zul je meer van dit boeiende en innemende land begrijpen. Dan wil je het liefst zo snel mogelijk in een korjaal stappen om de schoonheid van het exotische regenwoud te ondergaan.

 

Diederik Samwel, Suriname, ISBN 9789025757342, 22,95 | meer informatie en bestellen