Uit elkaar + logo WPP

Bette Westera en Sylvia Weve zijn de winnaars van de Woutertje Pieterse Prijs 2020 met hun boek Uit elkaar. Dit werd op zaterdag 11 april bekendgemaakt in het NPO Radio 1 programma De Taalstaat door juryvoorzitter Arjan Peters.

 

Origineel en sprankelend

Van alle oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboeken is Uit elkaar verkozen tot het mooiste boek uit 2019. De jury koos ‘voor een boek dat de tragiek niet ontkent, maar de feestelijkheid laat zegevieren. Het kan kinderen tot steun zijn, én laten lachen […]. Alles is origineel en sprankelend aan dit boek, met prettig-onaangepaste tekeningen en baldadige gedichten, waarin kinderen hoofdschuddend kijken naar de liefdescarrousel van de volwassenen, die hun kinderen soms lijken te vergeten - maar die hun kinderen soms ook een nieuw perspectief bieden.’


Gouden duo

Bette Westera en Sylvia Weve vormen samen een veelbekroond duo. Eerder maakten zij al de boeken Ik leer je liedjes van verlangen en aan je apenstaartje hangen, in 2011 bekroond met een Zilveren GriffelAan de kant, ik ben je oma niet!, in 2013 bekroond met een Gouden Penseel en Vlag & Wimpel van de Griffeljury, en Doodgewoon, in 2015 bekroond met een Gouden Griffel, een Vlag & Wimpel van de Penseeljury, de Gouden Poëziemedaille én de Woutertje Pieterse Prijs. In 2018 won Was de aarde vroeger plat? de Gouden Poëziemedaille en een Zilveren Griffel. Vorig jaar werd Sylvia Weve voor haar indrukwekkende en veelzijdige oeuvre bekroond met de prestigieuze Max Velthuijs-prijs en vierde Bette Westera haar 20-jarig schrijverschap.

 

Bekijk hier een spread uit het boek:

Spread Uit elkaar

 

Meer:

 

Bette Westera & Sylvia Weve (ill.), Uit elkaar, ISBN ISBN 9789025771706, € 22,99 | meer informatie en bestellen