balk kinderboekenweek 2016

 

Van 5 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar Opa en oma en het motto luidt 'Voor altijd jong'.

Voor meer informatie over de landelijke activiteiten en het Kinderboekenweekgeschenk, zie: www.kinderboekenweek.nl.

Bekijk hier alle Kinderboekenweektitels van Gottmer.

 

Er vallen eindeloos veel verhalen te vertellen over alle mooie, grappige en liefdevolle momenten die kinderen met hun grootouders meemaken.


Bij oma Stine in de kapsalon

In Kapsalon Romy (Tamara Bos) moet De tienjarige Romy elke dag na school naar haar oma omdat haar moeder moet werken. Romy vindt het niet altijd leuk bij oma Stine. Oma is streng en heeft weinig tijd voor haar, omdat ze veel te druk is met haar eigen kapperszaak, Kapsalon Stine. Tenminste, oma wás altijd best streng. De laatste tijd lijkt ze te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt leuke verhalen over haar kindertijd in Denemarken.

Maar oma is ook steeds vaker in de war. Zo erg dat ze van Romy’s moeder naar een verzorgingstehuis moet. Romy is het daar absoluut niet mee eens, want wie moet dan de kapsalon runnen? Ze probeert er alles aan te doen om haar oma dicht bij zich te houden, zélfs als dat betekent dat ze daarvoor samen ver weg moeten gaan.

 


de fossieltjes

De fossieltjes

Denk bijvoorbeeld aan de serie over Tom Groot van Liz Pichon die zich geen moment hoeft te vervelen als "de fossieltjes" op bezoek komen. Toms oma is dol op koken, maar wil zich nooit aan de recepten uit de kookboeken houden. Tom en zijn familie krijgen vaak de meest vreemde gerechten voorgeschoteld: soep met peer en ui, pizza met kaas (oké), tomaat (oké), olijven (jakkes) en... banaan! Hoe verzint oma het?

 

 Om te vieren dat het tiende boek van Tom Groot er is, zijn nu tijdelijk alle Tom Groot-boeken 10 euro per stuk! 

 

De beste geweldigste...


De beste geweldigste meest fantastische opa's ter wereld

In het prentenboek De beste geweldigste meest fantastische opa's ter wereld van Jan Paul Schutten en Kees de Boer (ill.) zien we hoe Dirk een week bij zijn drie opa's logeert. Dirks opa's kunnen maar niet ophouden met opscheppen! De kinderen van tegenwoordig hebben maar een luizenleventje vergeleken bij het leven vroeger van de opa's . Het is haast niet te geloven wat zij allemaal hebben meegemaakt!

 

 

Appie en opaBij opa logeren

Ook Appie gaat bij opa logeren. In Appie en opa van Rian Visser en Tineke Meirink (ill.) kijken ze naar oude foto's, gaan ze op zoek naar Appies verstopte neus, delen ze een kaneelstok en maken ze diploma's.

 


 


Het leukste huis dat er bestaatoma's rommelkamer

In Oma's rommelkamer van Bette Westera en Joanne Lew-Vriethoff (ill.) gaat Sofie op onderzoek uit in het huis van haar oma, het leukste huis dat er bestaat. Sofia's moeder vindt dat oma rare dingen doet en steeds vergeetachtiger wordt. Sofia begrijpt mama niet - oma houdt gewoon niet zo van nieuw en opgeruimd, maar van oud en rommelig. Is dat nou zo erg?

Ook verkrijgbaar als e-book.

 


Aan de kant ik ben je oma nietAan de kant, ik ben je oma niet!

 Het mooie én grappige voorleesboek Aan de kant, ik ben je oma niet! vertelt over de bewoners van een verzorgingstehuis, die - en dat vergeten kinderen nog wel eens - ooit ook jong zijn geweest en een heel leven achter zich hebben. Duidelijk wordt dat ze allemaal zo hun eigenaardigheden hebben, want een vos verliest misschien wel zijn haren maar niet zijn streken! Bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury en het Gouden Penseel!


 

Er zijn nog veel meer verhalen over opa's en oma's, dus neem snel een kijkje op onze speciaal samengestelde 'opa en oma'-pagina!