Haarlem, 27-08-2020 | 11.15

 

 

Vandaag, dag 3 van de prijsuitreiking van CPNB, juichen wij voor Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld en Liesbeth Rosendaal. Patsboem Educatief wint een Zilveren Griffel voor Toen het oorlog was, 1939-1945! Eerder dit jaar was het boek een van de drie kanshebbers voor de prijs van de Kinderjury 2020

 

Patsboem Educatief maakt met hun Zilveren Griffel automatisch kans op de felbegeerde Gouden Griffel, die begin oktober aan de vooravond van de Kinderboekenweek zal worden uitgereikt. Van harte proficiat!

 

Morgen, vrijdag 28 augustus zullen de laatste winnaars bekend worden gemaakt via de Facebookpagina van Kinderboekenweek. Ook worden morgen de juryrapporten vrijgegeven en zullen wij deze, samen met een overzicht van al onze winnaars, op onze website publiceren.

 

 

Over het boek:

 

In 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Er zijn steeds minder ooggetuigen die hun verhaal kunnen vertellen. Met dit prachtige overzichtswerk kan een nieuwe generatie zich informeren over gebeurtenissen die niet vergeten mogen raken.

 

Toen het oorlog was, 1939-1945 is een verzorgd overzichtswerk dat uniek is in het huidige aanbod. Er is niet alleen oog voor het internationale verloop van de oorlog, maar juist ook voor de situatie in Nederland. De tekst van het boek is afgestemd op de bovenbouw van de basisschool - precies de doelgroep waarvoor nu behoefte is aan een goede informatieve uitgave.

 

Het boek is geschreven door Annemiek de Groot, Roos Jans, Juul Lelieveld en Liesbeth Rosendaal van Patsboem! Educatief. Zij maakten eerder (jeugd)uitgaven in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en zijn goed in staat om dit zware onderwerp in begrijpelijke taal uit te leggen. Irene Goede maakte de sfeervolle illustraties, die de soms indringende tekst verluchtigen en een extra dimensie geven aan de historische fotografie.

 

 


 


Productinformatie:

Patsboem Educatief & Irene Goede (ill.), Toen het oorlog was, 1939-1945, uitgeverij Gottmer, ISBN 9789025771447, € 24,99, NUR 212, vanaf 10 jaar.