Gottmer Kinderboeken

Kinderboeken voor iedereen

Max Velthuijs-prijs 2019 voor Sylvia Weve

Sylvia Weve

Hoera voor Sylvia! Zij ontving gisteren de Max Velthuijsprijs!

De Max Velthuijs-prijs voor kinderboekenillustraties 2019 is toegekend aan Sylvia Weve. Deze driejaarlijkse oeuvreprijs werd uitgereikt op donderdag 19 september 2019 op een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Voor uitgeverij Gottmer illustreerde Sylvia Weve vele uitgaven, waaronder Doodgewoon en Zo kreeg Midas ezelsoren.

Foto: Chris van Houts

Lees meer...

Kom naar de boekhandel voor Teckel Tom!

Teckel Tom is de schattige puppy uit het prentenboek van Bette Westera en Noëlle Smit. Wil jij horen over zijn avontuur? Kom dan naar de boekhandel. 

Lees meer...

Tweede deel in successerie over Kasper komt eraan

KasperBegin dit jaar verscheen het geweldige eerste deel in de serie over Kasper van Sam Copeland: Kasper wordt een kip. Kasper verandert op de gekste momenten in een dier - van het ene op het andere moment is hij een vlo, een duif of een neushoorn. Samen met zijn beste vrienden start Kasper een onderzoek: wát is er met hem aan de hand? Het tweede, ook weer hilarische, deel in deze successerie is in aantocht: Kasper wordt een T. rex.

Lees meer...

Familliefilm Kapsalon Romy 2 oktober in bioscoop

Kapsalon Romy filmeditieDe verfilming van Kapsalon Romy van Tamara Bos gaat op 2 oktober 2019 in première in de bioscoop. Internationaal sleepte de film al vele prijzen in de wacht, waaronder die van Beste Verfilming van een Jeugdboek tijdens de Frankfurter Buchmesse 2018. Zojuist verscheen de filmeditie van het boek.

Lees meer...

'Wolfje wil naar huis' wint Sardes Leespluim september 2019

Wolfje wil naar huis van Rachel Bright en Jim Field wint de Sardes Leespluim van de maand september! De jury over het boek: '‘Wolfje wil naar huis’ is een rijk en ontroerend boek, dat ook door het grote formaat goed te lezen is met peuters en kleuters.' Van het sterduo Rachel Bright en Jim Field verschenen ook De leeuw in de muis en Twee vechtende eekhoorntjes.

Lees meer...
Nieuwsarchief

Leuke tips