Gottmer Kinderboeken

Kinderboeken voor iedereen

Nieuw: 'Coco kan het!'

'Inmiddels ben ik zelf ook een mama-vogel en mijn eigen dochter heet Coco. Één keer maak ik een boek voor haar. En dat is nu dit boek Coco kan het! geworden.' Het nieuwste prentenboek van bejubeld illustrator Loes Riphagen is zojuist verschenen: Coco kan het!. Een prachtig verhaal over een aarzelend babyvogeltje, een wijze moeder en piepklein duwtje inde goede richting...

Lees meer...

Wie is wie in de serie over Kasper

Kasper wordt een kipWoensdag 2 oktober verscheen  het tweede deel in de successerie over Kasper: Kasper wordt een T. rexWie waren ook weer de hoofdrolspelers in het eerste deel, Kasper wordt een kip? We helpen je geheugen met een ‘wie is wie’. 

Lees meer...

Wit konijn / rode wolf Beste Boek voor Jongeren 2019

Wit konijn / rode wolfWit konijn / Rode wolf van Tom Pollock, vertaald door Esther Ottens, is de winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2019 (vertaald). Een vijfkoppige jongerenjury koos dit boek als winnaar nadat een voorselectie van vijf boeken per categorie was samengesteld door een vakjury.

Lees meer...

Max Velthuijs-prijs 2019 voor Sylvia Weve

Sylvia Weve

Hoera voor Sylvia! Zij ontving de Max Velthuijsprijs!

De Max Velthuijs-prijs voor kinderboekenillustraties 2019 is toegekend aan Sylvia Weve. Deze driejaarlijkse oeuvreprijs werd uitgereikt op donderdag 19 september 2019 op een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Voor uitgeverij Gottmer illustreerde Sylvia Weve vele uitgaven, waaronder Doodgewoon en Zo kreeg Midas ezelsoren.

Foto: Chris van Houts

Lees meer...

Kom naar de boekhandel voor Teckel Tom!

Teckel Tom is de schattige puppy uit het prentenboek van Bette Westera en Noëlle Smit. Wil jij horen over zijn avontuur? Kom dan naar de boekhandel. 

Lees meer...
Nieuwsarchief

Leuke tips