Gottmer Kinderboeken

Kinderboeken voor iedereen

Hoera! Rupsje Nooitgenoeg 50 jaar!

Rupsje Logo Rups 50 jaarNooitgenoeg viert feest!

In 1969 verscheen Rupsje Nooitgenoeg voor het eerst, Rupsje wordt dus 50. 2019 wordt daarom een jaar vol speciale uitgaven en jubileumactiviteiten!

Lees meer...

Geek Girl #1 en #2 in prijs verlaagd!

Geek girl omslagGeek Girl knap anders! en Geek Girl blundert door zijn nu in prijs verlaagd! Lees nu de eerste twee delen van de hilarische serie 'Geek Girl' van Holly Smale voor maar € 7,50 per boek. 
De serie gaat over Harriet Manners: een charmante allesweter die een heleboel (nutteloze) feitjes kan opsommen. Er is alleen één ding waar ze niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze wordt gecast als model.

Lees meer...

Stem op de mooiste liefsdesscène uit de queer literatuur!

gebr

Op 14 februari is het nieuwe initiatief queerboeken gestart, deze website heeft als doel om scholieren en docenten te wijzen op de vele prachtige LHBTI-rolmodellen in de literatuur. In eerste instantie zijn er voor deze website 50 titels geselecteerd, waaronder Gebr. van Ted van Lieshout. Tegelijk met de lancering van de website is de verkiezing van het Beste Queer Fragment, waarbij lezers mogen stemmen op de mooiste liefdesscènes uit de queer literatuur, gestart.

Lees meer...

Kasper wordt een kip

Kasper wordt een kipNu in de boekhandel: Kasper wordt een kip, het eerste deel in een supergrappige nieuwe serie voor jongens en meisjes vanf 8 jaar, van Sam Copeland. Kasper verandert op de gekste momenten in een dier - van het ene op het andere moment is hij een vlo, een duif of een neushoorn. Wat is er met hem aan de hand? Iedereen is fan van Kasper, of hij nu een muis, een duif, of een slang is. Of misschien uiteindelijk een... kip?

Lees meer...

Dikke Vik en vieze Lies lachen om liefde

Dikke vik en vieze lies

Valentijnsdag komt eraan! Maak je eigen Valentijnsverrassing met de Dikke Vik en vieze Lies kleurplaat

Het is bijna Valentijnsdag en dat betekent dat het derde deel in de succesvolle serie van Sunna Borghuis en Eva van Aalst alweer in de winkel ligt: Dikke Vik en vieze Lies lachen om liefde. Deel 1 in de serie was Kerntitel in de Kinderboekenweek 2018 én werd bekroond met de Hotze de Roosprijs!

Lees meer...
Nieuwsarchief