Gottmer Kinderboeken

Kinderboeken voor iedereen

Prentenboek Top Tien 2020

logo Nationale Voorleesdagen 2020Elk jaar kiest een jury van jeugdbibliothecarissen de tien mooiste boeken uit het complete aanbod van prentenboeken die in het voorgaande jaar verschenen. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat deze Prentenboek Top Tien volop in de aandacht. In 2020 staan er maar liefst drie Gottmer-titels in de Top Tien!

Lees meer...

John Flanagan brengt bezoek aan Nederland en Belgiƫ

John Flanagan brengt dit jaar een bezoek aan Nederland en Belgie. Dit kondigt hij aan middels een video aan zijn fans. Welke plekken hij gaat bezoeken wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Lees meer...

Waar is Willem?

Omslag Waar is Willem?Koning Willem-Alexander vind je overal: op de tribune bij de Olympische Spelen, in de Gouden Koets op Prinsjesdag of samen met zijn Máxima op staatsbezoek in Japan. En na 6 jaar koningschap heeft hij nu ook zijn eigen zoekboek!

Lees meer...

Uitgeverij Big Balloon wordt onderdeel van Gottmer Uitgevers Groep

Gottmer Uitgevers Groep neemt Uitgeverij Big Balloon over. Big Balloon richt zich met tijdschriften, doeboeken en leesboekjes van o.a. Disney characters, Peppa Pig en Paw Patrol op de jeugd- en jongerenmarkt.

Lees meer...

Max Velthuijs-prijs 2019 voor Sylvia Weve

Sylvia WeveDe Max Velthuijs-prijs voor kinderboekenillustraties 2019 is toegekend aan Sylvia Weve. Deze driejaarlijkse oeuvreprijs wordt uitgereikt op donderdag 19 september 2019 op een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Voor uitgeverij Gottmer illustreerde Sylvia Weve vele uitgaven, waaronder Doodgewoon en Zo kreeg Midas ezelsoren.

Foto: Chris van Houts

Lees meer...
Nieuwsarchief