Aap Beer ZebraAap Beer Zebra van Bette Westera en Henriette Boerendans is een van de zes genomineerde boeken voor de Woutertje Pieterse Prijs 2017- de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek. Welke van de zes boeken bekroond wordt met de 30e Woutertje Pieterse Prijs, wordt op zaterdag 8 april 2017 bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond.

 

Leer het alfabet met de dieren

Met het alfabetboek Aap Beer Zebra kunnen kleuters niet alleen de verschillende letters, maar ook zesentwintig dieren leren (her)kennen. Hoe beweegt een aap, wat doet een beer in de winter en wat eet een zebra? Aap Beer Zebra vertelt het allemaal. Houtsnedekunstenares Henriette Boerendans maakte de illustraties in dit boek, Bette Westera schreeft de bijbehorende versjes over de dieren.


Zes genomineerden

De andere genomineerde boeken zijn:

  • De ring van Koning Salomo van Lida Dijkstra & Martijn van der Linden
  • Het grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereld van Tom Schamp
  • Hoe Tortot zijn vissenhart verloor van Benny Lindelauf & Ludwig Volbeda
  • Op een ochtend vroeg in de zomer van Toon Tellegen & Sylvia Weve
  • Stella van Gerda Dendooven
De jury koos deze nominaties uit het volledige aanbod van kinder- en jeugdboeken dat verscheen tussen 1 januari en 31 december 2016. Naast voorzitter Noraly Beyer bestaat de jury uit Anne-Gine Goemans, Jen de Groeve, Mirjam Noorduijn en Peter de Kan.

 

Voor meer informatie  over de uitreiking en de Woutertje Pieterse Prijs: www.woutertjepieterseprijs.nl.

 

Henriette Boerendans & Bette Westera, Aap Beer Zebra, ISBN 9789025762384, € 15,95 | meer informatie en bestellen