Onlangs verscheen het prentenboek Anansi de spin en de gulzige tijger, het eerste deel van een nieuwe serie over de ondeugende spin uit de West-Afrikaanse, Surinaamse en Caribische volksverhalen. Anansi weet jong en oud al generaties lang te boeien, maar een moderne, frisse uitgave voor jonge kinderen ontbrak. Tot nu! 

 

Anansi de spin en de gulzige tijger
Als Anansi zijn leeggeplunderde koelkast en de grote pootafdruk voor zijn deur ziet, weet hij al hoe laat het is: Tijger is weer langs geweest en heeft zich tegoed gedaan aan al het lekkere eten van Anansi en zijn vrienden in het woud. Tijd om Tijger een lesje te leren! Alle dieren bibberen van angst, maar Anansi niet. Die schudt zo een sluw plannetje uit zijn mouw om Tijger op zijn plek te zetten.

 

Iven Cudogham en Moldybyrd Studio
De vrolijke tekst van voormalig AT5-kinderpresentator Iven Cudogham neemt iedereen voor de slimme maar ondeugende spin in. De warme illustraties van Moldybyrd Studio maken van Anansi de spin en de gulzige tijger een onmisbaar boek.

 

      • De verhalen van Anansi worden bewerkt tot professionele animatieserie voor tv!
      • Anansi de spin en de gulzige tijger én nog twee Anansi-verhalen staan centraal in de kindertentoonstelling van het Tropenmuseum Junior die t/m 2023 te zien zal zijn.

      • Klik hier voor meer informatie over het boek!