DoodgewoonZojuist is bekend geworden de dichtbundel Doodgewoon is door en vakjury bekroond met de Gouden Poëziemedaille! Het is voor de tweede keer dat Poëziecentrum en CANON Cultuurcel de beste kinderpoëzie van de Lage Landen bekronen.

 

Uit het juryverslag:

Voor elk bodemloos verdriet is er een geruststelling. Misschien is dat wel de ultieme boodschap van de bundel, samengebald in het finale epitaaf: ‘HIER LIG IK DAN,/ BEGRAVEN IN EEN GRAZIG STUKJE GROEN,/ EN DENK WAT IK AL EERDER DACHT:/ DE DOOD IS GOED TE DOEN. Geen theatraliteit in Doodgewoon, geen stereotypering en geen opgeklopte emoties. Wel verwoordt deze bundel in de kern het menselijk zoeken, door de ogen van een kind, maar met de schakeringen en vragen die ook volwassenen aanspreken. Dit maakt Doodgewoon leeftijdloos, tijdloos en onvergetelijk en meteen een waardige winnaar van de Poëziemedaille 2016.

 

Op de 80ste editie van de Boekenbeurs in Antwerpen wordt Bette Westera in de bloemetjes gezet tijdens 'Ik juich voor jou / Kinderpoëziefeest', een programma voor kinderen van 3 tot 103 jaar. 

Datum: woensdag 2 november

LocatieSpiegeltent, Boekenbeurs,Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen

Bette Westera zal daarna van 15.30 tot 16.30 uur signeren op de stand van L & M books.

 

Voor meer informatie:

 
Gerelateerde links: