Foto Jan Paul SchuttenNederland Leest heeft in november 2018 Voeding als thema.  Sinds 2016 heeft Nederland Leest ook een Junior-editie. Vanwege het thema is dit jaar gekozen voor het jeugdboek Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten. Wie is die Margherita uit de pizza Margherita? Klopt het dat chips nooit bedoeld waren om lekker te smaken? En waarom doen de Engelsen toch azijn over hun friet?


Informatie en experimenten

De Junior-editie wordt speciaal gemaakt voor basisschoolkinderen in groep 7 en 8 en VMBO-leerlingen in jaar 1 en 2. Het boek van Jan Paul Schutten staat vol met met informatie over de geschiedenis van ons eten; maar ook vol met experimenten die jongeren zelf thuis of in de klas kunnen uitvoeren. 

 

Jan Paul Schutten

Jan Paul Schutten schreef al vaker over voeding, zoals in het Kinderboekenweekgeschenk De wraak van het spruitje. Voor zijn boeken won hij twee keer de Gouden Griffel, nl. voor Het raadsel van alles wat leeft en voor Kinderen van AmsterdamIn juni 2018 verschijnt bij Gottmer een geheel herziene editie van zijn boek Kinderen van Nederland.

 

Nederland Leest

Nederland Leest is een initiatief van de CPNB in samenwerking met de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken). Vanaf 2018 wordt de campagne mede mogelijk gemaakt  door NBD Biblion.

Naast de pocketeditie van Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden, die in de maand november gratis via de bibliotheek wordt verspreid, zal er ook een nieuwe handelseditie van het boek bij Gottmer verschijnen.

 

Lees meer:

 

Foto auteur: Chris van Houts