Knutselen met Boer Boris

15 nov. 2019 15:52:14

Boer Boris_feestMorgen, zaterdag 16 november, is Sinterklaas dan eindelijk weer in het land... We zijn al een tijdje in Sinterklaas-sferen: Boer Boris - Een paard van Sinterklaas staat al 3 weken op nummer 1 in de Kinderboeken Top 10!

Knutsel nu je eigen Boer Boris-laarsje om bij de kachel of de verwarming te zetten.

Lees meer...

Toen het oorlog was, 1939-1945

4 nov. 2019 09:27:15

Toen het oorlog was, 1939-1945Nu in de boekhandel: Toen het oorlog was, 1939-1945 van Patsboem! educatief, met illustraties van Irene Goede. Dit informatieve boek, met - naast de illustraties - ook veel historisch fotomateriaal, behandelt niet alleen het internationale verloop van de oorlog, maar beschrijft juist ook alle facetten van de situatie in Nederland. 

Lees meer...

Een intens verhaal: Het vuur in mij

25 okt. 2019 13:59:14

Het vuur in mijZojuist verscheen Het vuur in mij, het debuut van Erin Stewart over Ava Lee die alles heeft verloren in een vreselijke huisbrand. Het is een zeldzaam intens verhaal dat binnenkomt als een mokerslag en tot tranen roert maar je ook af en toe hardop laat lachen. 

Lees meer...

Nieuw: 'Coco kan het!'

21 okt. 2019 16:26:54

'Inmiddels ben ik zelf ook een mama-vogel en mijn eigen dochter heet Coco. Één keer maak ik een boek voor haar. En dat is nu dit boek Coco kan het! geworden.' Het nieuwste prentenboek van bejubeld illustrator Loes Riphagen is zojuist verschenen: Coco kan het!. Een prachtig verhaal over een aarzelend babyvogeltje, een wijze moeder en piepklein duwtje inde goede richting...

Lees meer...

Wie is wie in de serie over Kasper

30 sep. 2019 15:09:07

Kasper wordt een kipWoensdag 2 oktober verscheen  het tweede deel in de successerie over Kasper: Kasper wordt een T. rexWie waren ook weer de hoofdrolspelers in het eerste deel, Kasper wordt een kip? We helpen je geheugen met een ‘wie is wie’. 

Lees meer...

Wit konijn / rode wolfWit konijn / Rode wolf van Tom Pollock, vertaald door Esther Ottens, is de winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2019 (vertaald). Een vijfkoppige jongerenjury koos dit boek als winnaar nadat een voorselectie van vijf boeken per categorie was samengesteld door een vakjury.

Lees meer...

Sylvia Weve

Hoera voor Sylvia! Zij ontving de Max Velthuijsprijs!

De Max Velthuijs-prijs voor kinderboekenillustraties 2019 is toegekend aan Sylvia Weve. Deze driejaarlijkse oeuvreprijs werd uitgereikt op donderdag 19 september 2019 op een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Voor uitgeverij Gottmer illustreerde Sylvia Weve vele uitgaven, waaronder Doodgewoon en Zo kreeg Midas ezelsoren.

Foto: Chris van Houts

Lees meer...

Teckel Tom is de schattige puppy uit het prentenboek van Bette Westera en Noëlle Smit. Wil jij horen over zijn avontuur? Kom dan naar de boekhandel. 

Lees meer...

KasperBegin dit jaar verscheen het geweldige eerste deel in de serie over Kasper van Sam Copeland: Kasper wordt een kip. Kasper verandert op de gekste momenten in een dier - van het ene op het andere moment is hij een vlo, een duif of een neushoorn. Samen met zijn beste vrienden start Kasper een onderzoek: wát is er met hem aan de hand? Het tweede, ook weer hilarische, deel in deze successerie is in aantocht: Kasper wordt een T. rex.

Lees meer...

Kapsalon Romy filmeditieDe verfilming van Kapsalon Romy van Tamara Bos ging op 2 oktober 2019 in première in de bioscoop. Internationaal sleepte de film al vele prijzen in de wacht, waaronder die van Beste Verfilming van een Jeugdboek tijdens de Frankfurter Buchmesse 2018. Zojuist verscheen de filmeditie van het boek.

Lees meer...