Sylvia Weve

Hoera voor Sylvia! Zij ontving gisteren de Max Velthuijsprijs!

De Max Velthuijs-prijs voor kinderboekenillustraties 2019 is toegekend aan Sylvia Weve. Deze driejaarlijkse oeuvreprijs werd uitgereikt op donderdag 19 september 2019 op een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Voor uitgeverij Gottmer illustreerde Sylvia Weve vele uitgaven, waaronder Doodgewoon en Zo kreeg Midas ezelsoren.

Foto: Chris van Houts

Lees meer...

Teckel Tom is de schattige puppy uit het prentenboek van Bette Westera en Noëlle Smit. Wil jij horen over zijn avontuur? Kom dan naar de boekhandel. 

Lees meer...

KasperBegin dit jaar verscheen het geweldige eerste deel in de serie over Kasper van Sam Copeland: Kasper wordt een kip. Kasper verandert op de gekste momenten in een dier - van het ene op het andere moment is hij een vlo, een duif of een neushoorn. Samen met zijn beste vrienden start Kasper een onderzoek: wát is er met hem aan de hand? Het tweede, ook weer hilarische, deel in deze successerie is in aantocht: Kasper wordt een T. rex.

Lees meer...

Kapsalon Romy filmeditieDe verfilming van Kapsalon Romy van Tamara Bos gaat op 2 oktober 2019 in première in de bioscoop. Internationaal sleepte de film al vele prijzen in de wacht, waaronder die van Beste Verfilming van een Jeugdboek tijdens de Frankfurter Buchmesse 2018. Zojuist verscheen de filmeditie van het boek.

Lees meer...

Wolfje wil naar huis van Rachel Bright en Jim Field wint de Sardes Leespluim van de maand september! De jury over het boek: '‘Wolfje wil naar huis’ is een rijk en ontroerend boek, dat ook door het grote formaat goed te lezen is met peuters en kleuters.' Van het sterduo Rachel Bright en Jim Field verschenen ook De leeuw in de muis en Twee vechtende eekhoorntjes.

Lees meer...

Zojuist maakt De Nieuwe Kerk Amsterdam bekend dat journalist en presentator Humberto Tan een bijzonder kinderboek heeft geschreven bij uitgeverij Gottmer. Humberto Tan schreef dit inspirerende verhaal ter gelegenheid van De Grote Suriname-tentoonstelling, die vanaf 5 oktober 2019 in De Nieuwe Kerk Amsterdam te bewonderen is. 

Lees meer...

Van T. rex tot tandjesgras

20 aug. 2019 11:49:48

Van T. rex tot tandjesgrasNaturalis en Gottmer Kinderboeken publiceerden Van T. rex tot tandjesgras, een familieboek door Jan Paul Schutten over de schatten van Naturalis en de natuur, met illustraties van Wendy Panders. Nu in de boekhandel. 

Lees meer...

Elvy #3Licht, camera, actie! Na hun vlogavontuur in Londen wordt Elvy's BFF Kate gecast voor een film. En niet zomaar een, want de opnames zijn in Italië... Het derde deel van de boekenserie van Jill Schirnhofer 'Elvy's eigen wereld' ligt nu in de boekwinkel: Elvy's eigen wereld - So bella. De bioscoopfilm over Elvy was in 2018 een grote hit en is nu ook op Netflix te zien!

Lees meer...

oppasninjaTimo en de oppasninja  is een superleuke serie boeken van Lisa Boersen & Edwin Rhemrev (ill.) over de leukste en grappigste oppas ter wereld. Er zijn inmiddels drie delen verschenen. In deel drie gaan Timo en de oppasninja nog even op vakantie. Super-zomervakantieboeken - om zelf te lezen óf voor te lezen!

Lees meer...

Sticker Griffels & PenselenEen prijzenregen voor Gottmer Kinderboeken! Vandaag maakte de CPNB bekend welke titels er dit jaar door de griffel- en penseeljury zijn bekroond. Gottmer Kinderboeken viel maar liefst negen keer in de prijzen! Kijk hier voor het overzicht.

 

Lees meer...