Een piepklein verhaaltje - Dierentuin en Beestje, waar ben je? staan op de shortlist Boekstart Babyboekje 2018! Vanaf 24 januari 2018 kunnen ouders en pedagogisch medewerkers stemmen op hun favoriet uit de shortlist. Tijdens de Negenmaandenbeurs in februari 2018 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Lees meer...

Arabische sprookjes

23 okt. 2017 15:28:34

Arabische sprookjes is een onmisbaar verhalenboek voor kinderen én volwassenen, met sprookjes verzameld en verteld door Rodaan Al Galidi en versierd met de prachtigste knipkunst van Geertje Aalders. 

Lees meer...

Schildpadden tot in het oneindigeDe nieuwe roman van John Green, Schildpadden tot in het oneindige, ligt nu in de boekhandel! Het begin allemaal met een nieuwsbericht over een voortvluchtige miljardair en het vooruitzicht van een grote beloning voor de gouden tip over zijn verblijfplaats...

Lees meer...

Eind september verscheen een prentenboek met augmented reality bij Uitgeverij Gottmer. Boet de beer is een prachtig prentenboek met een gratis app voor tablet en smartphone.

Lees meer...

Daar komt De cycloop

3 okt. 2017 12:05:17

De cycloopEind september verscheen De cycloop, een nieuw prentenboek van Daan Remmerts de Vries met illustraties van Floor Rieder. De culturele instelling WG Kunst in Amsterdam is van 16 september t/m 5 november 2017 ingericht met origineel werk van Floor Rieder.

Lees meer...

MijnmooisteherinneringeindigthierDe 16-jarige Mel Hannigan lijdt aan een bipolaire stoornis. Net als haar broer Nolan, die een paar jaar geleden overleed. Mel is de enige die het ware verhaal van zijn dood kent. Mijn mooiste herinnering eindigt hier is een indrukwekkend nieuw boek van Eric Lindstrom, de schrijver van Wat jij niet ziet. Lees hier vast het eerste hoofdstuk.

Lees meer...

Ridder Florian en de grote griezels

18 sep. 2017 16:18:35

Ken jij Ridder Florian de Bange al? Ridder Florian is niet zo'n durfal. Zijn volledige naam luidt niet voor niets Ridder Florian de Bange. Maar zelfs de dapperste ridder zou wit wegtrekken bij het zien van de griezels waar die arme Florian mee geconfronteerd wordt.Toch staat Florian zijn mannetje!

Lees meer...

Vanaf 1 oktober is het boek De Grijze Jager - De jacht op het schaduwdier verkrijgbaar in iedere boekhandel! Een wereldwijde primeur, want John Flanagan heeft dit verhaal speciaal voor zijn Nederlandse en Vlaamse lezers geschreven.

Lees meer...

Ben niet bang voor de wilde dieren!

31 jul. 2017 15:02:19

Ben niet bang voor de wilde dierenVeel mensen zijn bang voor 'wilde' dieren: spinnen, haaien, slangen en andere griezels. Soms is dat terecht, maar meestal niet. Ben niet bang voor de wilde dieren van Geert-Jan Roebers & Wendy Panders (ill.) vertelt je van welke griezeldieren je niets te vrezen hebt en voor welke je bang moet zijn. Bekijk hier de eerste pagina's uit het boek. 

Lees meer...

John GreenUitgeverij Gottmer is de nieuwe Nederlandse uitgever van de Amerikaanse bestsellerauteur John Green. Zijn nieuwe boek Turtles All the Way Down verschijnt in oktober 2017, Aleid van Eekelen-Benders is de vertaler van het boek. Daarnaast worden ook Greens vijf eerdere boeken bij uitgeverij Gottmer ondergebracht. John Green brak definitief door met de wereldwijde sensatie Een weeffout in onze sterren.

Lees meer...