Van 15 november 2020 t/m 1 februari 2021 zijn de vijf populairste prentenboeken van Gottmer in prijs verlaagd. Leuk voor sinterklaas, of kerst, of zomaar, want voorlezen maakt je leuker!

Lees meer...

Portret Bette WesteraBette Westera schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek! De Kinderboekenweek vindt 2021 plaats van 6 t/m 17 oktober en staat in het teken van Worden wat je wil: kinderen kunnen alle beroepen worden die ze willen en kunnen alvast dromen over later. 

Lees meer...

De 50e druk van De Grijze Jager 1 - De ruïnes van Gorlan is verschenen. En natuurlijk hebben we dit moment aangegrepen om hier een heel speciaal boek van te maken. 

Lees meer...

Nils Hogersson_voorplat*Nieuw* Een prachtige gloednieuwe editie van de wereldberoemde klassieker: De wonderbare reis van Nils Holgersson van Selma Lagerlöf. Naverteld door niemand minder dan Gouden Griffel-winnaar Bette Westera en sfeervol geïllustreerd door Gouden Penseel-winnaar Martijn van der Linden. Lees hier vast een fragment.

Lees meer...

Laat je meevoeren naar de wondere Russische sprookjeswereld in dit perfecte voorleesboek vol vuurvogels, Baba Jaga’s, zwaardvaardige prinsessen, geniepige reuzen, toverkollen en overmoedige prinsen.

Lees meer...

Toen het oorlog was

Van woensdag 30 september t/m zondag 11 oktober 2020 is het weer Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar: EN TOEN? Ter gelegenheid van dit thema maakte Patsboem! educatief, makers van het boek Toen het oorlog was, 1939-1945 (bekroond met een Zilveren Griffel!), een quiz met 20 'multiple choice' vragen. Wat weet jij over de Tweede Wereldoorlog?

Lees meer...

Aan de vooravond van de 66ste Kinderboekenweek is bekend gemaakt dat de felbegeerde Gouden Griffel én Gouden Penseel gewonnen zijn door onze Gottmer-auteurs Bette Westera en Yvonne Jagtenberg.
Wij zijn door het dolle heen met dit uitzonderlijke nieuws en zo trots als een pauw op onze auteurs! Bette en Yvonne, van harte proficiat! 


Lees meer...

Drie boeken BiegelVanaf woensdag 23 september zijn de eerste drie titels van Paul Biegel in een nieuwe uitvoering in de boekhandel verkrijgbaar: De kleine kapitein, Het sleutelkruid en Nachtverhaal.

Lees meer...

Darius de Grote is niet oké is de winnaar van het Beste Boek voor Jongeren 2020 (vertaald). Het nieuws werd zojuist bekendgemaakt in op Radio 3FM. Een vijfkoppige jongerenjury koos dit boek als winnaar nadat een voorselectie van vijf boeken per categorie was samengesteld door een vakjury. Gefeliciteerd Adib Khorram en vertaler Tjalling Bos met deze prachtige prijs!

 

Lees meer...


Een prijzenregen voor Gottmer Kinderboeken! Vandaag maakte de CPNB bekend welke titels er dit jaar door de Griffel- en Penseeljury zijn bekroond. Gottmer Kinderboeken viel maar liefst zeven keer in de prijzen!


Lees meer...