Darius de Grote is niet oké maakt kans op de titel het Beste Boek voor Jongeren 2020! Gefeliciteerd Adib Khorram en vertaler Tjalling Bos met deze nominatie! 

Lees meer...

Boer Boris heeft het heet!

25 mei 2020 14:25:42

Boer Boris heeft het heetDe nieuwe Boer Boris komt eraan! Op woensdag 3 juni verschijnt: Boer Boris heeft het heet! Ted van Lieshout en illustrator Philip Hopman zijn (weer) in grootse vorm in dit 13e deel van de Boer Boris-serie. Iedereen heeft het heet op de boerderij van Boer Boris. Er moet gauw iets gebeuren, want anders smelten de schapen!

Lees meer...

Toen het oorlog was, 1939-1945 is een van de drie genomineerde titels van de Kinderjury in de categorie 10 t/m 12 jaar! Tijdens de Stemweek van de Kinderjury hebben duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar gestemd op hun favoriete boeken. Gefeliciteerd Annemiek de Groot, Liesbeth Rosendaal, Roos Jans en Juul Lelieveld van Patsboem! educatief en Irene Goede (ill.)! 

Lees meer...

Kapsalon RomyDe Duitse vertaling van Kapsalon RomyRomys Salon, van Tamara Bos heeft in Zwitserland de Prix Chronos 2020 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan het mooiste boek over het contact tussen jong en oud.

Lees meer...

Teckel Tom-kleurplaatactie

6 mei 2020 11:57:47

Kleurplaatactie: win een Teckel Tom-boekenpakket!

Wij vroegen Teckel Tom of hij de jury wilde zijn voor onze kleurplaatactie. Nou en of! Download hier de 'Pak die bal, Teckel Tom!'-kleurplaat. Kleur hem zo mooi mogelijk in en stuur hem op naar Uitgeverij Gottmer, t.a.v. Teckel Tom, Postbus 317, 2000 AH Haarlem (vergeet niet je emailadres te vermelden!).

Lees meer...

Uitgeverij Gottmer en Nosy Crow publiceren een gratis e-book voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar met heldere en toegankelijke uitleg over het coronavirus (COVID-19). Het e-book is voorzien van de karakteristieke illustraties van Axel Scheffler.

Lees meer...

Een voor jou, twee voor mijEén voor jou, twee voor mij van Jorg Mühle wint de Sardes Leespluim van de maand mei! De jury over het boek: 'In mooie ruzietaal en prachtige mimiek is de escalatie én het bijleggen van het conflict goed te volgen.'

Lees meer...

Blitz 6Blitz 6: De gouden poort is verschenenAlle delen in deze serie zijn daarom nu tijdelijk voor maar € 9,99 verkrijgbaar, de e-books zijn te downloaden voor € 2,99. 'Als er een prijs bestond voor het beste AVI-boek van het jaar, dan zou Blitz! zeker in aanmerking komen.' - www.kinderboekenpraatjes.nl

Lees meer...

Toen het oorlog was, 1939-1945

22 apr. 2020 10:27:15

Toen het oorlog was, 1939-1945Dit jaar vieren we 75 jaar vrijheid. Bij Gottmer verscheen het boek Toen het oorlog was, 1939-1945, een informatief kinderboek (10+) dat niet alleen het internationale verloop van de Tweede Wereldoorlog behandelt, maar ook allerlei facetten van de situatie in Nederland beschrijft. Een boek dat op geen enkele boekenplank mag ontbreken! Nu met gratis te downloaden lesmateriaal.

Lees meer...

WPP_logoBette Westera en Sylvia Weve zijn de winnaars van de Woutertje Pieterse Prijs 2020 met hun boek Uit elkaar!  Dit werd op zaterdag 11 april bekendgemaakt in het NPO Radio 1 programma De Taalstaat door juryvoorzitter Arjan Peters.

Lees meer...