Rupsje Logo Rups 50 jaarNooitgenoeg viert feest!

In 1969 verscheen Rupsje Nooitgenoeg voor het eerst, Rupsje wordt dus 50. 2019 wordt daarom een jaar vol speciale uitgaven en jubileumactiviteiten!

Lees meer...

Geek girl omslagGeek Girl knap anders! en Geek Girl blundert door zijn nu in prijs verlaagd! Lees nu de eerste twee delen van de hilarische serie 'Geek Girl' van Holly Smale voor maar € 7,50 per boek. 
De serie gaat over Harriet Manners: een charmante allesweter die een heleboel (nutteloze) feitjes kan opsommen. Er is alleen één ding waar ze niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze wordt gecast als model.


Lees meer...

gebr

Op 14 februari is het nieuwe initiatief queerboeken gestart, deze website heeft als doel om scholieren en docenten te wijzen op de vele prachtige LHBTI-rolmodellen in de literatuur. In eerste instantie zijn er voor deze website 50 titels geselecteerd, waaronder Gebr. van Ted van Lieshout. Tegelijk met de lancering van de website is de verkiezing van het Beste Queer Fragment, waarbij lezers mogen stemmen op de mooiste liefdesscènes uit de queer literatuur, gestart.

Lees meer...

Kasper wordt een kip

4 feb. 2019 10:30:16

Kasper wordt een kipNu in de boekhandel: Kasper wordt een kip, het eerste deel in een supergrappige nieuwe serie voor jongens en meisjes vanf 8 jaar, van Sam Copeland. Kasper verandert op de gekste momenten in een dier - van het ene op het andere moment is hij een vlo, een duif of een neushoorn. Wat is er met hem aan de hand? Iedereen is fan van Kasper, of hij nu een muis, een duif, of een slang is. Of misschien uiteindelijk een... kip?

Lees meer...

Dikke vik en vieze lies

Valentijnsdag komt eraan! Maak je eigen Valentijnsverrassing met de Dikke Vik en vieze Lies kleurplaat

Het is bijna Valentijnsdag en dat betekent dat het derde deel in de succesvolle serie van Sunna Borghuis en Eva van Aalst alweer in de winkel ligt: Dikke Vik en vieze Lies lachen om liefde. Deel 1 in de serie was Kerntitel in de Kinderboekenweek 2018 én werd bekroond met de Hotze de Roosprijs!

Lees meer...

Nationale Voorleesdagen 2019

23 jan. 2019 09:02:17

Van 23 januari t/m 2 februari vinden De Nationale Voorleesdagen weer plaats! Met deze campagne probeert men het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Ook Gottmer draagt hier uiteraard zijn steentje aan bij. Lees meer...

Het mysterieDe Mooiste Boekomslag van 2018 is de omslag van Het mysterie van niks en oneindig veel snot van Jan Paul Schutten en Floor Rieder. De vormgeving is van Suzanne Nuis, de illustratie is van Floor Rieder.

Lees meer...

Het mysterie van niks

Na Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel (over de evolutie) en Het wonder van jou en je biljoenen bewoners (over het menselijk lichaam) komen tweevoudig Gouden Griffelwinnaar Jan Paul Schutten en Gouden Penseelwinnares Floor Rieder nu met het spectaculaire sluitstuk van hun trilogie: Het mysterie van niks en oneindig veel snot.

Lees meer...

Film Kapsalon Romy bekroond

11 okt. 2018 18:01:26

Kapsalon RomyKapsalon Romy van schrijfster en scenariste Tamara Bos en regisseur Mischa Kamp heeft op ‘s werelds grootste boekenbeurs, de Frankfurter Buchmesse, de award ontvangen voor beste verfilming van een kinder- of jeugdboek. 

Lees meer...

Wij waren hier eerst_voorplatWij waren hier eerst van Joukje Akveld, en met illustraties van Piet Grobler, is opgenomen in de selectie White Ravens 2018. Eerder dit jaar werd dit boek al genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs en ontving het een Zilveren Griffel.

Lees meer...