oppasninjaTimo en de oppasninja  is een superleuke serie boeken van Lisa Boersen & Edwin Rhemrev (ill.) over de leukste en grappigste oppas ter wereld. Er zijn inmiddels drie delen verschenen. In deel drie gaan Timo en de oppasninja nog even op vakantie. Super-zomervakantieboeken - om zelf te lezen óf voor te lezen!

Lees meer...

Sticker Griffels & PenselenEen prijzenregen voor Gottmer Kinderboeken! Vandaag maakte de CPNB bekend welke titels er dit jaar door de griffel- en penseeljury zijn bekroond. Gottmer Kinderboeken viel maar liefst negen keer in de prijzen! Kijk hier voor het overzicht.

 

Lees meer...

Logo Beste Boek voor JongerenMaar liefst twee boeken van Gottmer maken kans op de titel het Beste Boek voor Jongeren 2019! Gefeliciteerd Liz Flanagan en vertaalster Aleid van Eekelen-Benders voor de nominatie van De dag van Eden én Tom Pollock en vertaalster Esther Ottens voor de nominatie van Wit Konijn / Rode Wolf.

Lees meer...

Vos is een boef_voorplatDe Sardes-Leespluim van de maand juni gaat naar het boek Vos is een boef van Daan Remmerts de Vries. UIt het juryrapport: 'Sfeervolle, lichte en vaak grappige tekeningen in een aquarelomlijsting maken het verhaal ondanks de zware beschuldigingen luchtig.'

Lees meer...

De ValentinesDe Valentines is de langverwachte nieuwe meidenserie van bestseller-auteur Holly 'Geek girl' Smale. Deel #1, Licht, camera, liefde, is vanaf eind mei in de boekhandel verkrijgbaar. Lees hier vast een fragment.

Lees meer...

Podkin Eenoor #3De legende nadert de ontknoping! Podkin en zijn trouwe gezelschap Paz en Poek hebben zich - na hun heroïsche strijd met Kramasark aan het einde van deel 2 - teruggetrokken in hun schuilplaats Donkerhol. Maar ze kunnen niet lang van hun rust genieten. Lees hier een fragment.

Lees meer...

Voorzijde prospectus zomer 2019Verschijnt er binnenkort een nieuw deel in de Grijze Jager-reeks? Welke boeken verschijnen er ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2019? Wie is Teckel Tom? Wanneer verschijnt deel 3 in de serie 'Elvy's eigen wereld' van Jill Schirnhofer? 'The Queen of Fiction is Back': over wie gaat dit citaat?

Lees meer...

Tom Groot #15 is er!

29 apr. 2019 11:37:59

Tom Groot #15 voorplatTom Groot #15 - Een monster, hoe dan? van Liz Pichon ligt nu in de boekhandel. Ook dit nieuwe deel zit weer vol gekke invallen van Tom en zijn vrienden. Maar het gaat ook over monsters, een mysterie, een muziekfestival en gestolen spullen... Lekker lezen in de meivakantie!

Lees meer...

Hoera! Aadje Piraatje 10 jaar

25 apr. 2019 17:11:06

In 2009 creëerden Marjet Huiberts en Sieb Posthuma een schattig en iconisch piraatje dat duizenden harten veroverde. Nu, 10 jaar later, verschijnt de verzamelbundel Aadje Piraatje - Een vat vol verhalen. 

Lees meer...

Prentenboek Top Tien 2020

23 apr. 2019 12:28:19

logo Nationale Voorleesdagen 2020Elk jaar kiest een jury van jeugdbibliothecarissen de tien mooiste boeken uit het complete aanbod van prentenboeken die in het voorgaande jaar verschenen. Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat deze Prentenboek Top Tien volop in de aandacht. In 2020 staan er maar liefst drie Gottmer-titels in de Top Tien!

Lees meer...