Was de aarde vroeger plat?Sinds 2014 reiken Poëziecentrum en CANON Cultuurcel tweejaarlijks de Gouden Poëziemedaille uit. Een vakjury bekroont de beste Nederlandstalige kinderpoëziebundel met een Gouden Poëziemedaille en een kinderjury kent vier Poëziesterren toe. Was de aarde vroeger plat? van Bette Westera, met illustraties van Sylvia Weve, is genomineerd voor de Gouden Poëziemedaille.

Lees meer...

Wij waren hier eerstWij waren hier eerst van Joukje Akveld is een van de vijf genomineerde boeken voor de Woutertje Pieterse Prijs 2018 - de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige jeugd- of kinderboek dat verscheen tussen 1 januari en 31 december 2017. 

Lees meer...

Beestje, waar ben je? is verkozen tot Boekstart Babyboekje 2018! Vanaf 24 januari 2018 konden ouders en pedagogisch medewerkers stemmen op hun favoriet uit de shortlist. De prijs wordt op de Negenmaandenbeurs uitgereikt.

Lees meer...

Blitz! van Rian Visser & Lars Deltrap (ill), Dikke Vik en vieze Lies worden vrienden van Sunna Borghuis & Eva van Aalst (ill) én, het nog te verschijnen, De grondel & de garnaal van Geert-Jan Roebers en Margot Westermann (ill) zijn verkozen tot kerntitels van de Kinderboekenweek 2018. Het thema van de komende Kinderboekenweek is 'vriendschap'. 

Lees meer...

Maak kennis met de spannendste verhalen. Op zaterdag 19 mei zal Archeon, voor het achtste jaar achtereen, weer helemaal in het teken staan van de populaire boekenserie De Grijze Jager van John Flanagan en andere spannende verhalen.

Lees meer...

Kom naar het Grijze Jager Kamp

20 jan. 2018 16:09:43

Een zomerkamp, waar je net als Will uitverkoren wordt om Grijze Jager te worden en het ene avontuur na het andere beleeft. Deze kans mogen Grijze Jager fans niet aan zich voorbij laten gaan!

Lees meer...

Tentoonstelling Charlotte Dematons

19 jan. 2018 12:29:46

Alleen op de wereldIn het Kinderboekenmuseum in Den Haag is vanaf 18 januari 2018 een prachtige tentoonstelling van werk van de veelbekroonde Charlotte Dematons te zien. Bij Gottmer verscheen de door haar geïllustreerde uitgave van Alleen op de wereld en in maart a.s. het prentenboekje Van wie is die sok?

Lees meer...

Binnenstebinnen omslagVan 21 januari t/m 8 april 2018 is in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de expositie DOORGELICHT - röntgenkunst van Arie van 't Riet te bezoeken. In oktober 2017 verscheen het boek Binnenstebinnen, met tekst van Jan Paul Schutten en röntgenfoto's van Arie van 't Riet.

Lees meer...

Ssst! De tijger slaaptSsst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen, die woensdag 24 januari 2018 j.l. landelijk werd gestart met het Nationaal Voorleesontbijt.

Lees meer...

Dat wordt smullenDe KIDDO-Leespluim van december 2017 gaat naar het boek Dat wordt smullen van Tjibbe Veldkamp & Gustav Dejert (ill.). Een humoristisch verhaal voor kleuters én volwassenen!

Lees meer...