John Flanagan brengt dit jaar een bezoek aan Nederland en Belgie. Dit kondigt hij aan middels een video aan zijn fans. Welke plekken hij gaat bezoeken wordt binnenkort bekendgemaakt. 

Lees meer...

Waar is Willem?

5 apr. 2019 15:14:39

Omslag Waar is Willem?Koning Willem-Alexander vind je overal: op de tribune bij de Olympische Spelen, in de Gouden Koets op Prinsjesdag of samen met zijn Máxima op staatsbezoek in Japan. En na 6 jaar koningschap heeft hij nu ook zijn eigen zoekboek!

Lees meer...

Gottmer Uitgevers Groep neemt Uitgeverij Big Balloon over. Big Balloon richt zich met tijdschriften, doeboeken en leesboekjes van o.a. Disney characters, Peppa Pig en Paw Patrol op de jeugd- en jongerenmarkt.

Lees meer...

Sylvia WeveDe Max Velthuijs-prijs voor kinderboekenillustraties 2019 is toegekend aan Sylvia Weve. Deze driejaarlijkse oeuvreprijs wordt uitgereikt op donderdag 19 september 2019 op een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum / Kinderboekenmuseum. Voor uitgeverij Gottmer illustreerde Sylvia Weve vele uitgaven, waaronder Doodgewoon en Zo kreeg Midas ezelsoren.

Foto: Chris van Houts

Lees meer...

Ben jij fan van de Grijze Jager-boeken van John Flanagan en lijkt het je leuk voor één dag in de wereld van Halt, Will en Maddie rond te lopen? Kom dan naar de Grijze Jager Dag 2019 op zaterdag 8 juni in Archeon. 

Lees meer...

Van Frida Kahlo tot Anne Frank: de 50 dappere vrouwen en meisjes uit dit boek hebben de wereld voorgoed veranderd. 


Lees meer...

Rupsje Logo Rups 50 jaarNooitgenoeg viert feest!

In 1969 verscheen Rupsje Nooitgenoeg voor het eerst, Rupsje wordt dus 50. 2019 wordt daarom een jaar vol speciale uitgaven en jubileumactiviteiten!

Lees meer...

Kom naar het Grijze Jager Kamp

20 feb. 2019 16:09:43

Een zomerkamp, waar je net als Will uitverkoren wordt om Grijze Jager te worden en het ene avontuur na het andere beleeft. Deze kans mogen Grijze Jager fans niet aan zich voorbij laten gaan!

Lees meer...

Geek girl omslagGeek Girl knap anders! en Geek Girl blundert door zijn nu in prijs verlaagd! Lees nu de eerste twee delen van de hilarische serie 'Geek Girl' van Holly Smale voor maar € 7,50 per boek. 
De serie gaat over Harriet Manners: een charmante allesweter die een heleboel (nutteloze) feitjes kan opsommen. Er is alleen één ding waar ze niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze wordt gecast als model.


Lees meer...

gebr

Op 14 februari is het nieuwe initiatief queerboeken gestart, deze website heeft als doel om scholieren en docenten te wijzen op de vele prachtige LHBTI-rolmodellen in de literatuur. In eerste instantie zijn er voor deze website 50 titels geselecteerd, waaronder Gebr. van Ted van Lieshout. Tegelijk met de lancering van de website is de verkiezing van het Beste Queer Fragment, waarbij lezers mogen stemmen op de mooiste liefdesscènes uit de queer literatuur, gestart.

Lees meer...