De cycloopEind september verscheen De cycloop, een nieuw prentenboek van Daan Remmerts de Vries met illustraties van Floor Rieder. De culturele instelling WG Kunst in Amsterdam is van 16 september t/m 5 november 2017 ingericht met origineel werk van Floor Rieder.

Affiche WG Kunst
De tentoonstelling

De tentoonstelling omvat een groot aantal tekeningen, onder meer van De cycloop. Daarnaast maakt Floor Rieder speciaal voor de tentoonstelling enkele ruimtelijke installaties, waarbij ook ouderwetse animatietechnieken worden gebruikt zoals de zoötroop.Kernwoorden bij het werk van Rieder zijn: minimaal kleurgebruik, illustratief en sterk grafisch. Met deze tentoonstelling wil WG Kunst de autonome beeldende zeggingskracht van Floor Rieders werk onder de aandacht brengen van een breed publiek.


De cycloop

In het dorpje Spritskruim gaat het er gemoedelijk aan toe. Alle inwoners zijn aardig en helpen elkaar waar nodig. Maar op een dag maakt een enge cycloop er zijn verwoestende entree. De dorpelingen wisten niet eens dat er zoiets bestond, maar snappen meteen dat je een wezen met maar één slecht oog niet kunt verwijten dat hij een ravage aanricht in hun mooie dorpje. Aardig als ze zijn gaan ze meteen aan de slag om een oplossing voor de cycloop te verzinnen, niet wetende dat ze zichzelf daarmee geen dienst bewijzen. Wie goed doet, goed ontmoet? Niet altijd...

 

Daan Remmerts de Vries & Floor Rieder

De cycloop werd geschreven door Daan Remmerts de Vries, die met zijn (kinder)boeken al vele prijzen in de wacht heeft gesleept. Floor Rieder maakte er de bijzondere illustraties bij. In 2014 won zij het Gouden Penseel voor Het raadsel van alles wat leeft. In 2016 maakte ze het Prentenboek van de Kinderboekenweek, Waar is Ludwig?.

 

Daan Remmerts de Vries & Floor Rieder (ill.), De cycloop, ISBN 9789025762551, € 14,99 | meer informatie en bestellen

 

WG KUNST | Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 | 1054 SP Amsterdam | 020-6161515 | www.wgkunst.nl