Van
 27 januari t/m 6 februari 2016 zijn het weer De Nationale Voorleesdagen! We hebben er een geitje bij van Marjet Huiberts en Iris Deppe is verkozen tot Prentenboek van het Jaar, en zal centraal staan op Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen, bibliotheken en boekwinkels.
 

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het prentenboek uit in een mini-editie, verkrijgbaar bij de boekwinkel voor slechts € 4,95. Maar dat is niet alles: bij het prentenboek hoort nog een geweldig leuke, interactieve app. In de app kun je spelletjes spelen, liedjes luisteren en kijken naar de animatie van het prentenboek, voorgelezen door Georgina Verbaan.


In het prentenboek vind je de code om alle spelletjes te kunnen spelen. Zonder code kun je al genieten van een voorproefje. De app is te downloaden via de app store en de Google Play Market.

Naast de app is er ook een e-book beschikbaar van <i>We hebben er een geitje bij!</i>. Het e-book is voor € 4,99 (adviesprijs) te koop in o.a. de iBookstore.


Kijk voor alle activiteiten, zoals het Voorleesontbijt op 27 januari, op www.nationalevoorleesdagen.nl.

Vingerpopje
Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen heeft Gottmer een vingerpopje van het geitje ontwikkeld. Kindjes kunnen na het voorlezen nog even lekker doorknuffelen en spelen met het geitje. Het vingerpopje is enkel verkrijgbaar in combinatie met het boek We hebben er een geitje bij!.  

 


Kinderboerderijen

De Nederlandse kinderboerderijen worden jaarlijks ruim 25 miljoen keer bezocht. Samen met KinderboerderijenActief.nl heeft Gottmer bijna alle kinderboerderijen in Nederland benaderd om actief deel te nemen aan de Nationale Voorleesdagen 2016. Bij een groot deel van de boerderijen wordt voorgelezen uit het boek We hebben er een geitje bij!.

Kijk voor alle activiteiten bij de Nederlandse kinderboerderijen op www.kinderboerderijenactief.nl


Prentenboek TopTien


Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Een jury van jeugdbibliothecarissen maakte een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van de boeken is dat ze, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten bieden voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel. Naast We hebben er een geitje bij! is er van uitgeverij Gottmer nog een titel voor deze Top Tien geselecteerd:


Gonnie en vriendjes in ganzenpas
Olivier Dunrea

In deze uitgave komen Gonnie en haar vriendjes zich allemaal netjes voorstellen en ontdek je wat elk gansje uniek maakt. Een dik kartonboek met maar liefst 44 flappen.