dickie en gigaErop of eronder van Anne Pek en Dickie en Gigia van Oirik zijn genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2016. Hoera!


Elk jaar reikt Gemeente Zaanstad de Hotze de Roosprijs uit aan een kinderboekenschrijver die het jaar ervoor zijn of haar debuut heeft gemaakt. De winnaar wordt gekozen door de Zaanse Kinderjury, die bestaat uit leerlingen uit groep 6/7 van 16 basisscholen in de Zaanstreek. In juni 2016 wordt de winnaar bekend gemaakt. Bekijk alle genomineerden op www.zaansekinderjury.nl.

 

Dickie en Giga

Als Dickie met zijn speelgoedraket aan het spelen is, laat hij hem per ongeluk vallen. Zijn noodkreet wordt ergens ver weg in de ruimte opgevangen door het ruimtewezen Giga. Het duurt niet lang voor die met zijn ruimteschip in Dickie’s achtertuin landt om hem te komen helpen. 
Dickie en Giga worden keihard aangevallen! zit vol avontuur! Leuk voor iedereen die van ruimtewezens, actie en humor houdt. Het is het allereerste kinderboek van Oirik, een nieuw kinderboekentalent van Nederlandse bodem. 

 

Erop of eronder

In Erop of eronder leer je de spannende geheimen van het waterrijke Holland kennen. Wist je dat ze in de 16de eeuw ook al een fileprobleem hadden? Dat dorpen aan de wandel kunnen gaan? En dat er ooit cowboyforten aan onze kusten lagen? In dit boek vertelt Anne Pek de spannende ontstaansgeschiedenis van het Hollandse landschap en de rol hierin van het altijd aanwezige water. En natuurlijk besteedt ze ook veel aandacht aan de slimme Hollanders zelf, die onder het motto 'erop of eronder' bleven wonen in dat natte, zompige land.
Erop of eronder is een informatief kinderboek over het eeuwigdurende gevecht van Holland tegen het water. Geschreven door Anne Pek en geïllustreerd door Irene Goede.


erop of eronder

 

Oirik, Dickie en Giga worden keihard aangevallen, ISBN 9789025761257, € 12,95 | meer informatie en bestellen

Anne Pek & Irene GoedeErop of eronder, ISBN 9789025754662, € 17,95 | meer informatie en bestellen