Kapsalon Romy filmeditieNa Minoes, Brammetje Baas en Het paard van Sinterklaas ging dit najaar een nieuwe familiefilm van de hand van Tamara Bos in première: Kapsalon Romy, gebaseerd op het gelijknamige boek. Ter gelegenheid van de lancering van de film heeft Gottmer het boek opnieuw uitgebracht met filmomslag.

 

 

Ontroerend verhaal over een meisje en haar dementerende oma

De moeder van Romy moet heel veel werken. Daarom gaat Romy elke dag na school naar oma. Dat klinkt leuker dan het is: oma Stine heeft het druk in haar eigen kapsalon en is best wel streng. Maar als oma af en toe dingen begint te vergeten en ze Romy’s hulp hard nodig heeft, wordt hun band sterker. Als oma Stine verder achteruit gaat, wil Romy’s moeder dat ze naar een verpleeghuis gaat. Maar Romy wil haar oma dichtbij haar houden, en dat leidt tot een groot avontuur.Internationaal bekroond

Tamara Bos schreef zelf het scenario van de film, de regie was in handen van Mischa Kamp. De hoofdrollen worden gespeel door Beppie Melissen (oma Stine), Vita Heijmen (kleindochter Romy) en Noortje Herlaar (dochter Margot). De film gaat in Nederland op 2 oktober in première en in België op 23 oktober. Internationaal sleepte de film al vele prijzen in de wacht, waaronder die voor Beste Europese Jeugdfilm van het jaar op het Noorse International Children’s Film Festival, Meest Overtuigende Film op het Giffoni Film Festival in Italië en Beste Speelfilm op het Tel Aviv International Children's Film Festival.

 

 

Zie ook:

 

Tamara Bos, Kapsalon Romy, ISBN 9789025771812, € 14,99 | meer informatie en bestellen