Vrijdag 23 september j.l. tekende Jill Schirnhofer bij uitgeverij Gottmer het contract voor haar eerste jeugdboek, Elvy's eigen wereld - So boho!


Elvy op Ibiza


Elvy's eigen wereld - So boho! is het eerste deel in een nieuwe fictieserie die vooral meisjes zal aaspreken, geschreven door 's lands bekendste crea queen. We maken kennis met Elvy, een dromerig, creatief meisje dat vooral in haar eigen wereldje leeft. Ze moet van haar ouders meer onder de mensen komen, dus als hippiezus Joy Elvy uitnodigt om de zomer bij haar en haar boho-vrienden op Ibiza door te brengen, kunnen hun ouders moeilijk nee zeggen. Elvy's tekentalent komt goed van pas op het eiland als zij samen met buurmeisje Kate een kledinglabel begint.

 
V.l.n.r. Carine van Wijk, Jill Schirnhofer en Melanie Lasance
Jill Schirnhofer: bekend van Zapp en YouTube


Multitalent Jill tekent, ontwerpt, maakt programma's, schrijft columns en acteert. Ze is bekend van haar eigen programma bij Zapp op tv en van haar YouTube-filmpjes. Onder de jonge meiden is zij razend populair. Haar knutsel-, teken- en doeboeken vinden dan ook gretig aftrek. Met het schrijven van Elvy's eigen wereld gaat een grote wens van Jill in vervulling.

In het boek zijn ook zwart-wit illustraties van Jills hand opgenomen.

 


Elvy's eigen wereld - So boho! is vanaf begin april 2017 verkrijgbaar in de boekhandel.