Kapsalon Romy van schrijfster en scenariste Tamara Bos en regisseur Mischa Kamp heeft op ‘s werelds grootste boekenbeurs, de Frankfurter Buchmesse, de award ontvangen voor beste verfilming van een kinder- of jeugdboek. Kapsalon Romy, over de veranderende relatie tussen een kleindochter en oma bij wie de verwardheid toeneemt, gaat in 2019 in première in de bioscopen. Beppie Melissen, Vita Heijmen en Noortje Herlaar vertolken drie generaties vrouwen die een onvergetelijke verandering doormaken.


Kapsalon Romy_still

Foto: Elmer van der Marel


Over het boek en de film

Kapsalon Romy

Met frisse tegenzin vangt Oma Stine (Beppie Melissen) haar kleindochter Romy (Vita Heijmen) na school op in haar kapsalon, omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar haar oma moet. Maar alles verandert als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma.

 

Tamara Bos en Mischa Kamp

Tamara Bos en Mischa Kamp maakten eerder al Het Paard van Sinterklaas en Waar is het Paard van Sinterklaas, beide films eveneens boekverfilmingen met scenario van Tamara Bos. Zij is een bekend kinderboekenauteur en scenarist van populaire films als o.a. Brammetje Baas en Het paard van Sinterklaas. Voor de laatste film won ze in 2005 een Gouden Kalf voor beste scenario. Haar kinderboek Papa, hoor je me? was in 2014 genomineerd voor de Deutsche Jugendliteraturpreis.

 

De Duitse versie van Kapsalon Romy  is op dit moment in Duitsland Boek van de Maand. De film werd geproduceerd door BosBros.

 

Tamara Bos, Kapsalon Romy, ISBN 9789025765804, € 14,99 | Meer informatie en bestellen