crimezone_ya

Haarlem, 26 oktober 2014

 

Mel Wallis de Vries wint  met haar jeugdthriller Wreed de Crimezone Beste Young Adult Thriller Award 2014. Na een nek-aan-nekrace werd Geraakt van Margje Woodrow derde!

Lees hier de hele uitslag


 

Haarlem, 21 oktober 2014

 

Geraakt van Margje Woodrow is doorgedrongen tot de shortlist voor de Beste Young Adult-thriller van het Jaar!

Crimezone selecteerde dit jaar vijftien Young Adult-thrillers van Nederlandse en Vlaamse auteurs voor de Beste YA-thriller van het Jaar-verkiezing. Er zijn nu nog vijf boeken over die kans maken op deze eervolle titel.

De uitslag wordt op zondag 26 oktober tijdens het Nederlands Thrillerfestival 2014 in het Stadstheater in Zoetermeer bekendgemaakt.

 

Meer informatie over de nominaties

 

Margje Woodrow, Geraakt, ISBN 9789025757892, € 12,95 | meer informatie en bestellen

Ook als e-book leverbaar

 

Lees vast een fragment uit dit boek in ons gratis e-book Zin in de zomer!

 


Haarlem, 20 september 2014

 

Crimezone selecteerde dit jaar 15 Young Adult-thrillers van Nederlandse en Vlaamse auteurs voor de Beste YA-thriller van het Jaar-verkiezing. Uitgeverij Gottmer is bij deze verkiezing goed vertegenwoordigd met drie prachtige titels. Zo zijn de superspannende boeken van Margje Woodrow, Examendeal  en Geraakt , allebei genomineerd. Ook het indrukwekkende historische verhaal van Lydia Rood over Kathelijne van Kenau staat op de stemlijst!

De stemperiode voor deze award is inmiddels achter de rug. De uitslag wordt op zondag 26 oktober tijdens het Nederlands Thrillerfestival 2014 in het Stadstheater in Zoetermeer bekendgemaakt.

Meer informatie over deze verkiezing.

 

Examendeal_125Examendeal

In de week voor haar schoolexamens hoort Kiki op het toilet van school twee meisjes smoezen over het bestellen van examenopgaven. Wie die meisjes zijn, weet ze niet, maar wat haar te doen staat wél: ze móét erachter komen waar die examens te koop zijn. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar vrienden. Want zonder voorkennis halen ze hun diploma nooit! Dat haar keuze een heel gevaarlijke is, zeker omdat Kiki's vader op haar school lesgeeft, wordt al snel duidelijk. Voor ze het weet raakt Kiki verstrikt in een web van intriges, waar niemand haar uit lijkt te kunnen redden: niet haar hechte vriendenclubje, en zelfs niet haar stoere vriendje Mick.

 Geraakt_125Geraakt

Als Jessie na een avondje feesten door een trein wordt gegrepen, heeft het er alle schijn van dat ze zelfmoord wilde plegen. Maar ook al bevestigen alle sporen dat Jessie niet langer wilde leven, toch kan haar vriendin Sam het niet geloven. Zelfs als Jessie bijkomt en toegeeft dat ze depressief is, blijft Sam ervan overtuigd dat er iets niet klopt aan haar verhaal. Alleen, wat doe je als niemand je wil geloven?

 

Meer weten over bestsellerschrijfster Margje Woodrow? Lees hier een interview met de auteur!

 

Kenau_125Kathelijne van Kenau

Begin 2014 ging de spectaculaire historische oorlogsfilm 'Kenau' in roulatie. Een fantastische cast (met o.a. Monic Hendrickx en Sallie Harmsen als haar dochter Kathelijne) stond garant voor een dijk van een film over deze onverzettelijke Haarlemse heldin en haar strijd tegen de Spaanse bezetter. Lydia Rood liet zich inspireren door het scenario en schreef een jeugdroman over Kathelijne, de buitenechtelijke dochter van Kenau. Wie zich aan zo'n bijzondere moeder moet ontworstelen heeft daar natuurlijk een flinke kluif aan. Lydia weet een jonge vrouw van vlees en bloed neer te zetten, die te midden van het geweld van de 80-jarige oorlog de strijd met haar moeder aangaat. Een fascinerende moeder-dochterrelatie waarin zaken aan de orde komen die een paar honderd jaar later nog actueel en herkenbaar zijn.