Banner breed Doodgewoon


Hoera! Bette Westera wint de Gouden Griffel voor haar poëziebundel Doodgewoon! Ze ontving de Griffel gisteravond tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. ‘Deze oogstrelend uitgevoerde bundel met onsterfelijk mooie gedichten over de dood is een bezit voor het leven’, aldus de jury. Bette Westera ontving afgelopen voorjaar, samen met illustratrice Sylvia Weve, ook al de Woutertje Pieterse Prijs voor Doodgewoon.


‘Bette Westera heeft met Doodgewoon een schitterende, ongekend rijke bundel doodslyriek geschreven, waar verdriet, verwondering, opstandigheid, berusting en woede onder woorden worden gebracht', zo is te lezen in het juryrapport. ‘Westera’s ontregelende humor zorgt ervoor dat de lezer op adem kan komen wat welkom is, want veel gedichten grijpen je naar de strot’.


Voor de tweede keer op rij gaat de Gouden Griffel naar een auteur van uitgeverij Gottmer. Vorig jaar won Jan Paul Schutten met Het raadsel van alles wat leeft.  Het is voor het eerst in 20 jaar dat de Gouden Griffel binnen de categorie poëzie wordt uitgereikt.

 

De Kinderboekenweek 2015 duurt nog tot en met 18 oktober en heeft als motto Raar, maar waar! Klik hier voor de prachtige Kinderboekenweektitels van Gottmer.

 

Bette Westera & Sylvia Weve, Doodgewoon, ISBN 9789025762353, € 25,95 | meer informatie en bestellen