Gouden Griffel voor Jan Paul Schutten

Dinsdag 30 september 2014


Gouden Griffel 2014De Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalig kinderboek, gaat naar Jan Paul Schutten (Vlissingen, 1970) voor zijn boek Het raadsel van alles wat leeft. Schutten ontving de onderscheiding dinsdagavond 30 september tijdens het Kinderboekenbal, de traditionele opening van de Kinderboekenweek, in het Spoorwegmuseum te Utrecht.

 Jan Paul met griffel

'De Gouden Griffel 2014 gaat naar een briljant boek, dat - ondanks het inhoudelijk zware thema - licht en lucht kent en dat tot nadenken en lachen verleidt. Niet snel zal opnieuw een boek verschijnen met zo’n grootse ambitie en meesterlijke uitwerking, aldus de Griffeljury.

 

Jan Paul Schutten & Floor Rieder (ill.), Het raadsel van alles wat leeft, ISBN 9789025753467, € 24,95 | Meer informatie en bestellen

 

 


 

 Gouden Penseel 2014 voor Floor Rieder

Woensdag 24 september 2014

 

Gouden Penseel 2014Het Gouden Penseel 2014, de prijs voor het best geïllustreerde boek, gaat naar Floor Rieder (Zwolle, 1985) voor haar illustraties in Het raadsel van alles wat leeft, geschreven door Jan Paul Schutten.

 

 

Floor Rieder met Gouden Penseel

De jury over de illustraties van Floor Rieder: 'Ze zijn zwierig, grappig, vernieuwend én informatief - en dat alles tezamen tref je maar zeer zelden aan bij kinderboekenillustraties. Het raadsel van alles wat leeft is de meesterproef van Floor Rieder, een kunstwerk van een boek.'

 

 

Jan Paul Schutten & Floor Rieder (ill.), Het raadsel van alles wat leeft, ISBN 9789025753467,

€ 24,95 | Meer informatie en bestellen

 

 Gottmer-boeken in de prijzen!

Donderdag 26 juni 2014

 

 

Donderdag 26 jun3xbekroondi heeft de Griffeljury in Amsterdam Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten en Held op sokken van Bette Westera bekroond met een Zilveren Griffel. De Penseeljury reikte een Zilveren Penseel uit aan Floor Rieder voor haar illustraties in Het raadsel van alles wat leeft en een Zilveren Palet aan Jon Klassen voor Deze hoed is niet van mij. Vlag en Wimpels waren er voor Nul is een raar getal van Henriëtte Boerendans (penseel) en Boer Boris in de sneeuw van Ted van Lieshout (griffel).

 

 

Alle winnaars en het juryrapport

 

 

 

Lees ook:

> Gouden Tulp voor Het raadsel van alles wat leeft

> Jan Paul Schutten wint Nienke van Hichtum-prijs

> Over Het raadsel van alles wat leeft

> Over Boer Boris in de sneeuw

 

sokken