hetraadsel_beige_125Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel van Jan Paul Schutten, met illustraties van Floor Rieder: een heel bijzonder boek over het wonder van het leven en de evolutie, van de oerknal tot het leven nu.

 

De evolutie nog nooit zo helder in kaart gebracht

Wat is 'leven' precies? Hoe zijn de planten, dieren en mensen op aarde ontstaan? Hoe maak je iets levends uit een verzameling stoffen die net zo dood zijn als legosteentjes? Waarom zit een eenvoudige cel nog knapper in elkaar dan de ingewikkeldste robot? Waarom lijkt Jos Grootjes uit Driel op het slijmerigste wezen in de zee? En wat hebben zijn sokken daar in hemelsnaam mee te maken?

 

 

Schitterend geïllustreerd

Het zijn maar een paar van vele grote vragen waar Gouden Griffelwinnaar Jan Paul Schutten een verhelderend en geestig antwoord op geeft. En al die antwoorden zijn ook nog eens schitterend geïllustreerd door Floor Rieder. Haar even grappige als mooie tekeningen brengen het wonder van het leven in beeld als nooit tevoren.

 

Uit de pers: 

  • 'Helemaal geslaagd. [...] Wat een leuk boek! - NRC Handelsblad
  • ''[...] één van de mooiste kinderboeken in jaren.' - de Volkskrant
  • Op 2 mei j.l. werd dit boek besproken door het boekenpanel van De Wereld Draait Door: 'Dit boek gaat prijzen winnen.' Kijk het boekenitem hier terug.

Verkozen tot Kennislink Zomerboek 2013!

 

Jan Paul Schutten & Floor Rieder (ill.), Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel,

ISBN 978 90 257 5346 7, winkelprijs € 19,95 | Bestellen en meer informatie

 

illustratiefloor_kwallen_800

'De eerste kwallen zaten nog behoorlijk simpel in elkaar. Ze hadden geen voor- en achterkant, geen brein en geen richtinggevoel.'