Het vuur in mijZojuist verscheen Het vuur in mij, het debuut van Erin Stewart over Ava Lee die alles heeft verloren in een vreselijke huisbrand. Het is een zeldzaam intens verhaal dat binnenkomt als een mokerslag en tot tranen roert maar je ook af en toe hardop laat lachen.

 

Geen spiegel nodig

Haar ouders, haar beste vriendin, haar thuis en zelfs haar gezicht heeft Ava Lee verloren door een huisbrand. Ze heeft geen spiegel nodig om te weten hoe ze eruitziet; ze heeft genoeg aan de verschrikte blikken om haar heen. Een jaar na de brand die haar wereld verwoestte, vinden haar oom en tante het tijd dat ze weer naar school gaat. Ava ziet daar enorm tegenop. Hoe kan zij nou nog een normaal leven leiden? Wie wil er bevriend zijn met een monster? Ze had alleen niet gerekend op Piper, een meisje op haar nieuwe school dat ook een brand overleefde…

Lees hier een fragment

 

Erin Stewart

Dit is het debuut van auteur Erin Stewart. Ze is freelance schrijver, redacteur en columnist. Tien jaar geleden ontmoette ze Marius, die ernstig verbrand was in een huisbrand in Roemenië. Ze verwachtte een slachtoffer, maar zag een levendige jongen die veel meer was dan alleen zijn littekens. Uit hun jarenlange vriendschap ontstond het verhaal van Ava. Een verhaal dat voor iedereen uniek is, maar dat steunt op dezelfde waarheid: door anderen toe te laten in je leven kun je de steun krijgen die je nodig hebt. Erin Stewart weet daarmee ook uit eigen ervaring te putten, als overlever van hartfalen. 

 

Lees meer:

 

Erin Stewart, Het vuur in mij, ISBN 9789025770778, € 18,99 | meer informatie en bestellen

 

Het vuur in mij_gedicht