In het spoor van de eclips21 augustus 2017 – Een totale zonsverduistering trekt over de Verenigde Staten. Zo’n zeldzame, magische eclips hult alles in een diepe duisternis en kan je hele leven op z’n kop zetten. Ook als je Nat Dobbs bent. 

 

Een road trip voor fans van John Green

Het leven zit de 15-jarige Nat Dobbs namelijk niet echt mee. Hij stottert, is mager en bepaald geen sociaal genie. Hij doet wel zijn best om goed in de groep te passen, maar de laatste keer dat hij dat probeerde, eindigde hij met zijn onderbroek op zijn enkels – op de lokale televisie.

De 65-jarige sterrenkundige Milo Quincy ziet Nat niet zoals anderen hem zien. Quincy luistert tenminste naar hem. Deongeneeslijk zieke Quincy zou graag nog één keer in zijn leven een eclips willen zien. Nat besluit met hem mee te gaan en tot zijn grote vreugde stemt de mooie, stoere Celeste ermee in om hun chauffeur te zijn.  Dat is het begin van een gedenkwaardige road trip, en van een bijzondere vriendschap.

In het spoor van de eclips is een verhaal dat je meeneemt, hardop laat lachen, tot tranen toe roert en tot nadenken stemt .

 

Fragment

Lees hier de eerste twee hoofdstukken uit In het spoor van de eclips:

 

 

 

Playlist

Muziek is een belangrijk onderdeel van de road trip die Nat, Milo en Celeste maken. Luister hier naar de playlist bij dit boek.

 

Bronagh CurranOver de auteur

Bronagh Curran is een voormalig journaliste en medewerkster van Newstalk Magazine. Van april 2013 tot februari 2014 verscheen er een maandelijkse column (Curran Affairs) van haar in het online tijdschrift.

Na zes jaar te hebben gewerkt als amusementsjournaliste zei ze in 2007 de media tijdelijk vaarwel om een hondenuitlaatservice te beginnen, die in totaal vier klanten aan zich wist te binden en het definitieve einde betekende van haar Citroën Berlingo. Mensen noch honden raakten gewond, maar een tienliterblik gebroken wit, dat de domme pech had om in de achterbak te staan, was uiteindelijk de klos. Bronagh kwam er zonder kleerscheuren af, misschien zelfs wat opgeknapt, want gedrenkt in een tijdloze kleurnuance die overal bij past.

Na haar hondentijd zette Bronagh de volgende logische stap, richting lovertjes en de haarsieradenmakerij. Deze hobby leidde tot een baan in een kralenwinkel en een nieuwe incarnatie als handwerkjuf. Dus als je een keer naar een speciaal feestje moet, maakt ze binnen de kortste keren een verendiadeem en een bijpassende halsketting voor je.

Ze woont momenteel in Dublin en werkt als assistente in een tandartsenpraktijk, maar ’s avonds zit ze meestal te schrijven. Ze heeft al vier andere romans af, waaronder een trilogie over een Iers tienermeisje.

Haar lievelingsboeken zijn Een weeffout in onze sterren, Pride and Prejudice, De eerste dag, Boetekleed, De wijde hemel en Eleanor en Park. Haar lievelingsfilms zijn Dirty Dancing, Good Will Hunting, The Princess Bride, Bridget Jones's Diary en Jerry Maguire.

En de enige muzikant bij wie ze altijd iets voelt is Neil Diamond.

 

Bronagh Curran, In het spoor van de eclips, ISBN 9789025761686, € 16,95 | meer informatie en bestellen