Aap Beer ZebraGisteren is bekendgemaakt dat het boek Aap, beer, zebra van Bette Westera & Henriette Boerendans (ill.) in aanmerking komt voor de Jan Wolkers Prijs 2016. De prijs, een initiatief van het radioprogramma Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant, wordt uitgereikt aan boeken waarin natuur een belangrijke rol speelt.  

 

Extra bijzonder is dat Aap, beer, zebra dit jaar het enige kinderboek is tussen de 16 Nederlandstalige natuurboeken die in aanmerking komen voor de prijs. Op 21 augustus wordt aangekondigd welke vijf van de 16 boeken op de shortlist belanden en op 21 oktober zal de uiteindelijke winnaar van de Jan Wolkers Prijs 2016 in een speciale uitzending van Vroege Vogels worden bekendgemaakt.

 


Leer het alfabet met de dieren

Aap, beer, zebra is een mooi alfabetboek van Henriette Boerendans en Bette Westera. Met Aap, beer, zebra kunnen kleuters niet alleen de verschillende letters, maar ook zesentwintig dieren leren (her)kennen. Hoe beweegt een aap, wat doet een beer in de winter en wat eet een zebra? Aap, beer, zebra vertelt het ze allemaal.

 

Bette Westera & Henriette Boerendans (ill.), Aap, beer, zebra, ISBN 9789025762384, € 15,95 | meer informatie en bestellen