Boer Boris gaat naar zee met poppetje_400Nationale Voorleesdagen

Van 21 t/m 31 januari 2015 zijn het weer de Nationale Voorleesdagen! Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout & Philip Hopman is verkozen tot Prentenboek van het Jaar, en zal centraal staan op Kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen, bibliotheken en boekwinkels.

logo Nationale Voorleesdagen


Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen is er een mini-editie van Boer Boris gaat naar zee voor 5,00 verkrijgbaar in de boekhandel. Bij het boekje krijg je bovendien een dvd met animatie, met de stem van acteur Bastiaan Ragas!

Kijk voor alle activiteiten, zoals het Voorleesontbijt op 21 januari, op: www.nationalevoorleesdagen.nl.

 

De Boer Boris-serie

De Boer Boris-serie bestaat inmiddels uit vier verhalen. Van Boer Boris gaat naar zee is ook een editie met vingerpoppetje leverbaar. Ook zijn er e-books te bestellen in de iBookstore en Kobo-store, waarbij je zelf kunt kiezen of je de voorleesstem van auteur Ted van Lieshout erbij wilt horen. Kijk hier voor alle verkrijgbare uitgaven van Boer Boris

 

Prentenboeken Top Tien

Als u de allerkleinsten gaat voorlezen, welke prentenboeken kiest u dan? Een jury van jeugdbibliothecarissen maakte een selectie: de Prentenboek TopTien. Het belangrijkste criterium bij het kiezen van de boeken is dat ze, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten bieden voor interactie met peuters en voor verwerking in hun spel. Naast Boer Boris gaat naar zee zijn er van uitgeverij Gottmer nog twee titels voor deze Top Tien geselecteerd:

 

Pas op! Dit boek bijt!Nicola O'Byrne (ill.) & Nick Bromley

Pas op! Dit boek bijt!

Pas op! Dit boek is niet wat het lijkt! Het begint heel lief, met een lelijk klein eendje dat anders is dan zijn broertjes en zusjes, maar al snel wordt duidelijk dat er iets in zit wat er niet hoort. Iets dat bijt... 

 

Snel naar huis, kleine muisBritta Teckentrup

Snel naar huis, kleine muis!

Het is nacht en pikdonker in het bos. Een muisje wil heel graag naar huis, maar kan de weg niet vinden.Telkens als er ogen in het donker oplichten, denk hij dat hij zijn familie gevonden heeft. Maar wat een schrik! Steeds weer is het een ander gevaarlijk nachtdier dat hem wil opeten.

 

 

Kijk hier voor gehele Top Tien