het wonderHet wonder van jou en je biljoenen bewoners is een boek waar je niet omheen kunt, over het interessantste onderwerp ooit. Dit is een boek over jou!

 

Dat je één neus, twee handen en tien tenen hebt wist je al. Maar wist je ook dat je uit zo’n 206 botten, 86 miljard hersencellen en zo’n 20 biljoen andere cellen bestaat? En dat je daarbij ook nog eens biljoenen bacteriën in en op je lijf hebt die je gezond en ­fit houden?

 

Stofjes in je hoofd

Dit boek gaat over je lichaam. Over cellen in je lijf die nog spectaculairder in elkaar zitten dan de ruimteschepen in Star Wars. Over sto­fjes in je hoofd die bepalen hoe vrolijk en hoe fit je bent, en die er zelfs voor kunnen zorgen dat je je kamer wilt opruimen. Over hoe je slimmer eet, lekkerder slaapt en sterkere spieren krijgt. Maar ook over Andreas Vesalius, die lichamen uit graven stal om te onderzoeken. Over Michel Lotito, die onder andere televisies, wc-potten en winkelwagentjes at. En over dokter Willem Kolff, die de eerste kunstnier maakte van een auto, een worstvel en een bommenwerper.

 

 

Bekijk hier de eerste pagina's

 

 

Wondertournee

Om te vieren dat Het wonder van jou en je biljoenen bewoners is verschenen, touren Jan Paul Schutten en Floor Rieder door het hele land voor lezingen over spectaculaire hoogtepunten uit hun boek! 

Kijk hier voor de diverse data

 

 

 

raadselHet wonder van jou en je biljoenen bewoners is de opvolger van Het raadsel van alles wat lee­ft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel, waarmee schrijver Jan Paul Schutten de
Gouden Griffel 2014 won en illustrator Floor Rieder het Gouden Penseel 2014.  

 

Lees ook:

* Gouden Griffel én Penseel voor Het raadsel van alles wat leeft

Gouden Tulp voor Het raadsel van alles wat leeft

* Jan Paul Schutten wint Nienke van Hichtum-prijs

 

 

 

 

Jan Paul Schutten & Floor Rieder (ill.), Het wonder van jou en je biljoenen bewoners, ISBN 9789025752026, € 24,95 | meer informatie en bestellen